tiistai 31. lokakuuta 2017

Viidessadas

Tämä on 500. blogikirjoitukseni. Aloitin blogini helmikuussa 2011 ja olen kirjoitellut (harvakseltaan) nyt noin kuusi vuotta ja kahdeksan kuukautta (80 kk). Olen muuttanut blogini ulkoasua sekä nimeä, koska työttömän sijaan työpaikaton on ehdottomasti oikeampi ja parempi nimitys henkilöllejolla ei ole työpaikkaa (eikä sellaista myöskään jatkossa tule saamaan) - ja jonka työpanosta ei tarvita missään. Olen siis osannut jopa uudistua - tai ainakin uudistaa blogiani :-).

Kahdeksan vuoden työpaikattomuuteni aikana ”saavutettua”:
Yli kahdeksan vuoden kelpaamattomuus on tuottanut seuraavaa:
  • yli 6 v työpaikattomuudesta bloggaamista
  • yhteensä 7 kk palkatonta työssäoppimista, jonka lisäksi 6 kk palkkatukityössä ja 4 kk projektityössä eli vain 10 kk työssä yli kahdeksan vuoden aikana.
Työhakemusteni määrää en ole laskenut, mutta en ole saanut yhtään työhaastattelukutsua useaan vuoteen. 10 kuukauden työni sain ihan ilman työhaastattelua. Nykyisin tunnutaan jopa viikon osa-aikaiseen työhön pääsemiseen vaadittavan videohaastattelu, ryhmähaastattelu ja ns. soveltuvuusarvio...

Työpaikattomuuteni kertoo minusta etten ole nuori enkä korkeakoulutettu. En myöskään ole dynaaminen enkä erityisen kunnianhimoinen. En ole energinen* tai ulospäinsuuntautunut enkä osaa tai halua tuoda itseäni jatkuvasti esiin. Sen sijaan olen yli 50 v, pitkäaikaistyötön, vaatimaton introvertti vanhentuneine opistoinsinöörin koulutuksineen ja menneine uratoiveineen.

*mutta silti olen ahkera ja aikaansaava!

7 kommenttia:

  1. Onnea viissatasen johdosta!
    Olen seurannut blogiasi alusta asti. Itsekin aloitin samaan aikaan (v 2011) bloggaaminen, tosin tämän vuoden alkupuolella jouduin anonyymihäiriköiden takia vaihtamaan blogin nimeä ja nimimerkkiäni. Silloin alussa olin itsekin jonkun aikaa työtön ja sittemmin olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä.

    Hienoa, että jaksat kirjoittaa aiheesta. Nykyään tuntuu Aamulehdenkin mukaan siltä, että työtön on yhä enemmän rikollinen, joka yritetään saada kiinni jostain pahanteosta ja lykätä karenssiin tai muuten pois tilastoista.

    Parempaa jatkoa toivotan!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut merkkipaalun saavuttamisesta. Itse tulen kaukana jäljessäsi, edelleen työhaluisena ja ahkerana, mutta jollain tavalla naamani ei haastattelijoita miellytä kun eivät papereiden perusteella halua tavata minuakaan..

    VastaaPoista
  3. Kiitos onnitteluista!

    Työpaikattomuudessa (jonka "ansiosta" bloggaan) ei tosin ole onniteltavaa, mutta omasta mielestäni bloggaamiseni kuitenkin kertoo pitkäjänteisyydestä ja sinnikkyydestä. Näitä ominaisuuksia työnantajat eivät tunnu arvostavan.

    Työpaikattomia saa nykyisin mediassa kohdella eri tavalla kuin mitä muuta tahansa ryhmää. Vastaava solvauksien suoltaminen on muissa tapauksissa heti ns. vihapuhetta, mutta työpaikattomien kohdalla se ei sitä ilmeisesti ole.

    tth: Olet aloittanut bloggaamisen paljon minun jälkeeni ja kirjoitat pitkiä ja perusteellisia blogikirjoituksia. Minun kirjoitukseni tuppaavat olemaan lyhyenpuoleisia.

    VastaaPoista
  4. Pitkät kirjoitukset johtuvat tajunnanvirrastani ja siitä, että aloitan yhdellä aiheella ja ruodin kahta ja kolmatta kunnes maltan lopettaa neljänteen... Tarkkaavaisuushäiriö on siitä mielenkiintoinen, etten useinkaan onnistu tiivistämään kaikkea olennaista, kuten sinä vaan rönsyilen liikaa.

    VastaaPoista
  5. Onnittelut bloggariuran pyöreistä kirjoituksista! Kirjoitat hyvin!

    VastaaPoista
  6. Hitsi tämä kirjoitus on vähän märkä rätti minunkin naamalle. Olen seurannut blogiasi v.2013 lähtien. Silloin alkuvuodesta jäin työttömäksi. Sillä tiellä ollaan edelleen. Vitsit vähissä tässä kohtaa.

    VastaaPoista