tiistai 16. toukokuuta 2017

Työnhakuraportti

Tässä raportti tämänhetkisestä työnhakutilanteestani
(tämän voisin laittaa myös TE-toimistoon):
Olen äskettäin hakenut kolmea työpaikkaa. Kaikki työpaikat sijaitsevat 20…40 kilometrin päässä kotoani. Tampereella ei juurikaan ole sellaisia työpaikkoja, joita voisin hakea.* Vain yksi näistä työpaikoista on sellainen, johon aidosti haluaisin – ja se sijaitsee kauimpana. Kyseessä on aiemmin mainitsemani vuorotteluvapaan sijaisuus. Jompikumpi kahdesta muusta työpaikasta toki minulle myös kelpaisi. Ne työpaikat olisivat vakinaisia, mutta todennäköisesti niihin on jo joku valmiiksi valittuna.

Mielenkiinto työpaikanhaussa kohdistuukin lähinnä siihen, millainen vastaus hakemuksiini tulee, jos tulee minkäänlaista. Kerrotaanko mahdollisesti montako hakijaa paikkaan oli ja kuka heistä tuli valituksi? Haastattelukutsuja en jää odottelemaan…

Mihin ryhmään minä mahdan kuulua? B-luokan alempaan kastiin…
Lähde: https://liljat.fi/2017/05/ei-turhaan-kepiteta-vaan-tuetaan-tyottomien-tyonhakua/

*Lisäys: kohta haen neljättä työpaikkaa, joka sijaitsee Tampereella.

4 kommenttia:

 1. Kommentoin tänne tuota TE-toimiston asiointipäivää. Sattuneesta syystä tiedän, ettei se ole mikään tarkka päivämäärä. Itsekin aiemmin luulin sitä tarkaksi päiväksi, jolloin yhteyttä otetaan, mutta ei se sitä ole. Puhelu saattaa tulla ennen tai jälkeen sen. Nyt tilanne on haastattelujen takia hieman mielenkiintoinen, joillekin asiointipäivä on merkitty ennen haastattelujen alkamista jonnekin aika pitkälle tulevaisuuteen, mutta he saavat puhelun huomattavasti aiemmin, jos ovat TE-toimiston kirjoissa työttömiä. Puhelimen vieressä ei tarvitse kenenkään päivystää, täti työkkärin soittaa kyllä uudestaan tai pyytää vaikka tekstarilla soittamaan takaisin. Jos täti työkkärin tiedustelee työllisyyden tilaa, niin siitä ei kannata hermostua. Sellaisia työnhakijoita, jotka eivät ilmoita TE-toimistoon työn aloittamisesta, on pilvin pimein. Säästäisi paljon aikaa ja vaivaa, jos ei tarvitsisi näille tyypeille turhaan soitella.

  Sen työllistymissuunnitelman pitäusi tosiaan näkyä siellä Oma asioinnissa. Onkohan unohtunut haastattelijalta laittaa se sinne? Voi kai sekin mahdollista olla. Eipä ne suunnitelmat kovin kummoisia kuitenkaan ole.

  VastaaPoista
 2. Tulevassa pakkotyönhaussa ilmeisesti koneohjelma lähettelee työpaikkailmoituksia työttömille.
  Onko kehitetty jonkinlainen algoritmi, joka seuloisi hakemuksista "epäkelvot" hakemukset?
  Algoritmi pudottaisi ehkä? satunnaisesti valituista hakemuksista ne lähettäneet suoraan karenssiin.
  Täytyyhän hallinnolla olla jonkinlainen jekku takataskussaan. :D

  VastaaPoista
 3. Tässä juuri seitsemän hakemusta maailmalle lykänneenä katsoin, ettei tuossa listauksessa ole Ö-luokkaa, jonne ilmiselvästi kuuluisin...

  On aika vaikeata pitää mielessä edes se, että hain seitsemään paikkaan. Kuten aiemmin olen kertonut, olen automatisoinut niin paljon työnhakuani, ettei minulle ole muutama minuutti SEND-napin painamisen jälkeen aavistustakaan, minne kaikkialle olen hakemukset laittanut. Miksi pitäisikään? Rekryihminen katsoo alle 10 sek papereitani tehdäkseen johtopäätöksen kutsuako minut haastattelun vai ei. Itse sovellan samaa ja teen vastaavan salamapäätöksen työpaikan hakemisesta.

  VastaaPoista
 4. Eipä ole työnhakusuunnitelmaa vielä päivitetty omille sivuilleni sitten tammikuun, vaikka olen lähes päivittäin siellä käynyt katsomassa. Sitä odotellessa.

  Jos suunnitellussa pakotetussa työnhaussa olisi jokin algoritmi, niin se voisi samalla seuloa pois ilmoitukset epäkelvoista työpaikoista!

  Emmeköhän me kuitenkin ole tuossa B-luokan alatasolla eikä suinkaan C - tai varsinkaan - Ö-luokassa. ;-)

  VastaaPoista