perjantai 12. toukokuuta 2017

Vuorotteluvapaan sijaisuuksista

Koska olen jo ollut 1) määräaikaisessa virassa (14 kk) eläkkeelle jääneen jäljiltä, 2) äitiysloman/ hoitovapaan sijaisena (16 kk) sekä 3) palkkatukityössä (6 kk), vielä jää jäljelle vähistä työllistymismahdollisuuksistani 4) vuorotteluvapaan sijaisuus. Niitä on kuitenkin hyvin harvoin - jos lainkaan - tarjolla. Äskettäin laitoin hakemuksen erääseen hyvin kiinnostavaan työpaikkaan, jossa sattui olemaan vuorotteluvapaan sijaisuus haussa. Enpä kuitenkaan odota mitään jatkoonpääsyä, koska hakijoita tähänkin työpaikkaan varmasti riittää. Lisäksi siitä, kun olin vastaavissa työtehtävissä, on kulunut jo kauan aikaa.

Toki voisin mennä myös muihin em. työllistymismuotoihin uudelleen, mutta todennäköisyys johonkin niistä pääsemiseeni on erittäin pieni. Mielestäni yhden päivän työttömyys ei saisi olla riittävä edellytys vuorotteluvapaan sijaisuuden saamiseen, koska se on epäreilua meitä oikeasti työttömiä kohtaan. Poikkeus siis tehdään suluissa mainittujen tapausten kohdalla:
”Vuorotteluvapaan ajaksi on palkattava sijainen, joka on ollut työttömänä työnhakijana vähintään 90 kalenteripäivää vapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana. (Edellä sanottua ei edellytetä, jos sijainen on alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias, tai alle 30-vuotias, jonka ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään yksi vuosi).”

2 kommenttia:

  1. Itse onnistuin pääsemään pari vuotta sitten vuorotteluvapaasijaisuuteen ja nykyisin olen samassa organisaatiossa vakipaikalla. Takana oli tuolloin noin puolen vuoden työttömyys. Kyseiseen organisaatioon on yleensä erittäin paljon hakijoita ja tuolloin oli vain noin 50, johtuen varmastikin siitä, että vuorotteluvapaasäännöt rajaa hakijoita. Itse näin vuorotteluvapaasijaisuudessa itselleni mahdollisuuden ja hyvin kaikki menikin. Mainittakoon vielä, että kyseinen organisaatio on sellainen, johon väitetään olevan mahdottomuus päästä ilman suhteita, mutta niin vain pääsin. Positiivisin mielin, kun menee, voi joskus onnistaa. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Hienoa! Toivoisin myös itselleni jotain tuollaista, vaan eipä taida olla näkyvissä.

    VastaaPoista