lauantai 6. toukokuuta 2017

Vähintään 1 työhakemus viikossa tai 2 kk karenssia?!

Suunniteltua työpaikattomien työnhakuvaatimusta on nyt ”kevennetty” yhteen hakemukseen viikossa. Rangaistus tämän vaatimuksen toteutumattomuudesta olisi 60 päivää karenssia, mikä vaikuttaa suorastaan jo lainvastaiselta! Ehkä jotain rajaa voisi näihin kyykytyssuunnitelmiin ja työpaikattomien syyllistämiseen vetää. Varmasti nykyhallituksella on vielä lisää ”ässiä hihassa”.

Millä tavalla työpaikat tulisivat lisääntymään tällä menettelyllä? Eipä sillä tietenkään hallitukselle mitään väliä edes ole, koska tavoitteena on vain säästää työttömyyskorvausten kustannuksissa.


Minusta tuo Työhakemusgeneraattori on aivan huippuhauska – siinä on kliseet kohdallaan. Eipä sitten muuta kuin soveltamaan sitä työnhaussa!


3 kommenttia:

 1. Kiitos blogistasi! Kirjoitat hyvin. Et suinkaan kuulosta huolten murtamalta, olet asiallinen ja tuot hyvin esille kaikkea tähän meidän yhteiseen nimittäjään eli niinsanottuun työttömyyteen liittyvää.
  Olen itse realisti ja siksi minua on luonnehdittu kielteiseksi, negatiiviseksi ja pessimistiksi. Tykkään puhua asioista niiden oikeilla nimillä, ehkä siitä syystä tämä pessimistin leima. Mä kaipaan sellaista vapautunutta ja aitoa ilmapiiriä, jossa jokainen ihminen olisi oma itsensä eikä aina lytättäisi milloin minkäkin asian varjolla - kuten esimerkiksi tämä niinsanottu työttömyys - .

  VastaaPoista
 2. Tässä asiassa viimein toivoisin näkeväni kansalaisaktiivisuutta, vaikka työttömät kuulemma eivät aktiivisia olekaan, siis julkisen mielipiteen mukaan... Otetaan tämä asia tosissamme ja ja ryhdymme pommittamaan työhakemuksia kaikkialle. Minäkin insinöörinä haen vaikka sairaanhoitajan tehtäviin, jotta tuo hakemus/viikko täyttyy. Siinähän käsittelevät sen normaalin 20-500 hakemuksen sijaan 10 000+ hakemusta...

  Tosiasiassa tällä on samanlainen seuraus kuin prostituutiossa, joka kiellettiin. Koko touhu katoaa katukuvasta ja homma lipuu rikollisten käsiin, jolloin valvonta ja suojelu on käytännössä mahdotonta. Eli työpaikkoja ei enää ilmoiteta ensimmäistäkään julkisesti, vaan kaikki tulevat menemään tehostetusti verkostojen kautta. Siinä sitten valtakunnallisesti 500 000 työtä vailla olevaa ihmistä hakee niitä seitsemää ilmoitettua puhelinmyyjän duunia....

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi, anonyymi! Itsekin pidän itseäni eniten lähinnä realistina enkä muina mainitseminasi.
  Esim. Työpaikaton/ henkilö, jolle ei riitä työpaikkaa/ työpaikkatuolileikistä pudonnut kuvaavat tilannettamme paremmin kuin tuo yksioikoinen "työtön".

  Meidän työpaikattomien kansalaisaktiivisuutta todella kaivataan, jos tämä suunniteltu hullutus toteutuu. Toivottavasti se kuitenkin kaatuu eri tahojen vastustukseen ja omaan mahdottomuuteensa.

  VastaaPoista