perjantai 21. huhtikuuta 2017

Työttömän on ehkä jatkossa haettava 15 työpaikkaa per 3 kk

Tässä uusia työttömien kyykytyskaavailuja:
http://yle.fi/uutiset/

Miten 15 työpaikan hakeminen todennetaan ja kuka sitä valvoo? Melkoinen byrokratia siihen tarvitaan. Mikä riittää todisteeksi työpaikan hakemisesta;
työhakemus vai hylkäyssähköposti? Aletaanko TE-toimistoista soitella työnantajille kysellen sitä, onko työtön Se ja Se hakenut tätä työpaikkaa? Siitähän työnantajat vasta riemastuisivat, elleivät ole jo kypsiä (turhien) hakemusten tulvaan!

Hakisin oikein mielelläni vaikka 15 työpaikkaa päivässä, jos vain olisi mitä hakea! Toteutuessaan tämä johtaa väistämättä siihen, että on väkisin haettava
työtä, johon ei ole vaadittua osaamista ja koulutusta eikä muitakaan edellytyksiä. Tampereen seudulla ei yleensä ole minulle sopivia (työkokemustani ja/ tai koulutustani (sekä pitkäaikaistyöpaikattomuuttani) vastaavia) työpaikkoja tarjolla… Oppimiskykyäni vastaavia työpaikkoja saattaa joskus olla, mutta koska muodollinen pätevyys niihin puuttuu (halu ja kyky oppia työssä eivät riitä työnantajille). Ulottanen työnhakuni sitten pääkaupunkiseudulle, jossa on usein kiinnostavia työpaikkailmoituksia, mutta palkan pitäisi silloin olla jotain aivan muuta kun 2000 €, jotta pystyisin asumaan Helsingissä/ kulkemaan siellä töissä päivittäin. Sitä paitsi miksi mahdollisuuteni pääkaupunkiseudun kiinnostaviin työpaikkoihin olisi yhtään parempi kuin Tampereen seudun olemattomiin työpaikkoihin?

Työpaikat, joista haaveilen, ovat jotain aivan muuta kuin ne, joita olen aiemmin saanut (nyt en saa enää edes niitä). Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että haaveilisin jostain aivokirurgin tai toimitusjohtajan paikasta, vaan haaveilen sellaisista työpaikoista, joissa työ olisi mielekästä, merkityksellistä sekä opittavissa, vaikka ei olisi heti valmis osaaja. Aina uudessa työpaikassa opitaan uutta – koskaan ei voi osata aivan kaikkea valmiiksi, mutta toki on aina eduksi työkokemus samankaltaisista tehtävistä (jota minulla ei yleensä ole!).

9 kommenttia:

 1. Minun yhteydenottoaikaa siirrettiin taas loppuvuoteen, eli eipä ole haastateltu, vaikka tämä 3kk haastattelurumba pitäisi olla käytössä. Noh, eipä sieltä mitään villoja luultavasti olisi ollut tulossakaan..
  Taitaa olla jonkunlainen ikälajittelu tässäkin kopinotossa.

  Siitä 18 tunnin työskentelystä tai 15 hakemuksen tekemisestä sen verran, että miten te-resurssit riittää näiden syynäämiseen, kun ei edes haastatella ehditä?

  ja sitä paitsi, jos ne meinaa tästä 500 eurosta vähentää sen kolmekymppiä, niin siinähän maksuprosessissa ei voida enää käyttää automaattimaksatusta vaan jokainen maksutapahtuma täytyy käydä manuaalisesti läpi, että voidaan tsekata, kenelle kuuluu maksu täysimääräisenä ja keneltä velotetaan "laiskanläksy".

  että hohhoijaa näitä älynväläyksiä, kannattaa noille älynjättiläisille maksaa ruhtinaallisesti. maailma pelastuu.

  VastaaPoista
 2. Muistan vielä vuonna 2008 kun talouden suhteen meni lujaa, niin uutisoitiin ettei pks-tienoolle ole järkevää lähteä alle 2800€/kk palkan. Mikähän tuo summa mahtaa tänä päivänä olla? 2005 maksoimme 45 neliön kaksiosta vuokraa Turussa 330€/kk kun ystäväni Espoossa maksoi 750€/kk samankokoisesta...

  Täytyy myöskin muistaa, että saadakseen nostettua nettopalkan 1700€:sta->2000€:oon, täytyy bruttopalkan nousta 2200->3000.

  Olen itsekin miettinyt, kun syksyllä opetus loppuu niin täytyisi laajentaa hakualuetta pks-tienoolle, siellä ne työt tuntuvat olevan.

  Laskeskelin hakeneeni viimieset kymmenen vuotta n. 20 hakemuksen kuukausitahdilla...Antaakohan työkkäri käyttää noita lukemia takautuvasti..

  VastaaPoista
 3. "Pohdinnassa olevassa vaihtoehdossa kahden kuukauden karenssilta voisi välttyä, vaikkei hakisikaan vaadittuun määrään paikkoja. Perusteluksi voisi kelvata esimerkiksi työmatkan pituus tai kesäaika, jolloin avoimia työpaikkoja ei ole aina tarjolla."

  Paino sanalla "voisi" eli virkailijan harkintaan jää. No minulla ei ainakaan tule jäämään vaan jos tämä menee läpi niin 15 paikkaa haen, olkoon ne sitten lääkärin tai talousjohtajan paikkoja jos muuta ei ole tarjolla.

  VastaaPoista
 4. Plus se että tämä tulee vähentämään huomattavasti varsinkin yksityisten ilmoittamia avoimia paikkoja, niihin kun on hakijoita yleensä jo muutenkin liikaa. Pakkohaku ja työhönosoitukset on muutenkin täysin mennyttä maailmaa. Yritä siinä sitten yrittäjänä seuloa motivoitunein ja paras hakija kun tulee satoja tai tuhansia hakemuksia pelkästään pakosta. Nykypäättäjät taitavat olla ihan pihalla nykyisestä työnhaun todellisuudesta.

  VastaaPoista
 5. Nykypäättäjät eivät ainoastaan "taida" olla pihalla työnhaun todellisuudesta, vaan he ovat niin pihalla kuin suinkin on mahdollista - ja vielä vähän päälle!

  VastaaPoista
 6. Pihalla ovat. Tuo todellakin lisää "turhien" työhakemusten lähettelyä kaikkiin mahdollisiin avoimena oleviin paikkoihin. Turhaa työtä työttömille ja työnantajille, jos pitää väkisin hakea, vaikka ei ole edellytyksiä ja työnantajat joutuvat selaamaan satoja tai jopa tuhansia hakemuksia, jotka on lähetetty vain siksi että on pakko hakea tiettyä määrää töitä.

  Tiedän että kaikki työpaikat eivät todellakaan laita avoimia paikkoja työkkärin sivuille, tai oikein minnekään muuallekaan työpaikkalistauksiin, vaan ainoastaan omille nettisivuilleen, tai Facebook-sivulleen. Heillä ei ole nytkään aikaa selata kaikkia hakemuksia, jos avoimista paikoista ilmoitettaisiin joka tuutissa, niin miten sitten käy, jos oikeasti kiinnostuneiden lisäksi myös pakkopullahakijat lähettävät massahakemuksiaan?

  Toki on hyvä, että kannustetaan hakemaan työtä, mutta joku järki siihenkin.. Ja virkailijan harkintaan perustuvat päätökset ja sanktiot ovat taas ihan oma luku sinänsä.

  VastaaPoista
 7. Aina voi jatkaa hakua vanhaan malliin ja jos hakemuksia ei kerry tarpeeksi, niin voi lähettää loput ns. tusinahakemuksina valtionhallintoon.

  Jos jokainen työtön tekisi niin, kyseinen uudistus peruttaisiin alta aikayksikön.

  VastaaPoista
 8. Hyvä idea tuo valtionhallintoon hakeminen; sinne 15 hakemusta viikossa kaikilta työttömiltä!

  VastaaPoista
 9. Eivät päättäjät ole enää edes pihalla siitä, mitä työnhakeminen nykypäivänä on. He elävät kokonaan toisessa universumissa kuin me kroonisesti työpaikattomat.

  VastaaPoista