torstai 27. huhtikuuta 2017

Mitä tapahtui 3 kk:n välein työttömille tehtäville haastatteluille?

Olen nyt ollut noin 8 kk työttömänä, ja sinä aikana olen käynyt kerran työttömille tarkoitetussa ns. infotilaisuudessa, josta on nyt suunnilleen kolme kuukautta aikaa.  TE-palveluiden omilla sivuillani sanotaan näin:
TE-toimisto ottaa sinuun yhteyttä 14.10.2017 tarvittaessa.
Tuosta saadaan ”haastatteluväliksi” 8,5 kuukautta, jos yhteydenotoksi/ haastatteluksi lasketaan tuo aiempi infotilaisuudessa käyntini tammikuun lopussa. Puhelimeni ei ole soinut kertaakaan haastattelun merkeissä eikä se minua haittaa muuta kuin siinä mielessä, että Sipilän hallitus on jälleen kerran suurella vouhkaamisella päättänyt jotain, joka ei sitten toteudukaan! Toisaalta nuo haastattelut ovat hyödyttömiä niin kauan kuin työttömälle ei ole tarjottavana oikeaa, palkallista työpaikkaa vaan kaikenlaista muuta puuhastelua, kuten
pupuleikkejä.

Todennäköisesti tuo omilla sivuilla mainittu yhteydenoton päivämäärä myös siirtyy jatkossa eteenpäin, joten se siitä kolmesta kuukaudesta…

5 kommenttia:

 1. Suomi vaikuttaa päinvastaisista väitteistä huolimatta olevan varsin vauras maa, koska verovaroja riittää aikuisten lastentarhaleikkeihin jaettavaksi. Itse asiassa lähinnä säälittää kyseiset aikuisten leikkiohjaajat, heille(kään) ei ole riittänyt oikeita töitä.

  VastaaPoista
 2. Itselläkin tuo päivämäärä siirtyy aina puolella vuodella eteenpäin... Tosin nyt kun opiskelen niin saan ilmeisesti olla rauhassa tämän vuoden loppuun.

  VastaaPoista
 3. Nyt on kuule vielä parempia ideoita ilmassa. Työttömyys kun on rikkaus, joka ei vaan lopeta antamistaan.

  Seitsemän päivän välein saat tulevaisuudessa raportoida kirjallisesti TE palveluihin työttömyyden etenemisestä, jos uskotaan Talouselämän uutista.

  Tämä tarkoittaa 17 miljoonaa raporttia. Se on kuule työnjuhlaa, niille, jotka pääsevät raportteja lukemaan ja karensseja määräilemään.

  VastaaPoista
 4. http://www.talouselama.fi/uutiset/tyottomille-ehdotetaan-pakkoraportointia-kuka-lukisi-vuodessa-syntyvat-17-miljoonaa-raporttia-6644453

  Tällaiset työttömien piiskaamiset vielä ymmärtäisi jotenkin jos oikeita palkallisia työpaikkoja olisi avoinna todella runsaasti ja työttömien ei tarvitsisi kuin suunnilleen valita, että mihin he haluavat mennä töihin.

  Ei tuollainen raportointi hyödytä mitään työttömien työllistymisen suhteen ja aina kaikki tällainen on poissa siitä varsinaisesta järkevästä työn hakemisesta. Lisäksi turhat pakkohaut lisääntyisivät räjähdysmäisesti työnantajien riesaksi. Eli työtön kirjoittelisi hädissään näitä raportteja ja lähettelisi työhakemuksia minne sattuu.

  VastaaPoista
 5. Tästä raportointi-aiheesta kirjoitan seuraavassa bloggauksessani.

  VastaaPoista