keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Kelaapa tätä

Kela mainostaa sivuillaan hienouttaan työpaikkana, mutta miksi? Aivan varmasti sinne on tulijoita muutenkin.

Kovasti näyttää olevan tarjolla etuja ja kiinnostavia tehtäviä, jotka todellakin kelpaisivat myös minulle! Minulla on tällä hetkellä jo kolme hakemusta Kelaan laitettuna, mutta lopputuloksen voinee jo tässä vaiheessa arvata… Syvä hiljaisuus on vallinnut alkaen syyskuun lopulta, jolloin tallensin ensimmäisen hakemukseni Kelan rekry-järjestelmään. Kaikkien hakemusteni tilanne näyttää tällä hetkellä olevan ”käsiteltävänä”.  

Joku saattaa ihmetellä, miten insinööri (tosin käytännössä entinen sellainen) voi laittaa Kelaan hakemuksia, koska se ei ole mikään insinööritoimisto. Ensimmäisen hakemani tehtävän vaatimukset olivat hyvin yleisluontoiset, eli sellaiset, että lähes kuka tahansa voi siihen hakea. On varmasti ainakin 2000 henkilöä ko. tehtävää hakenutkin, kuten jo aiemmin blogissani arvelin. Tietoahan minulla ei tästä(kään) (vielä tai koskaan?) ole. Kahteen muuhun tehtävään olen hakenut tuoreimman työvoimakoulutukseni pohjalta, mutta työkokemus tietenkin puuttuu ja sen mukana
mahdollisuudet saada työpaikka ja päästä vaihtamaan alaa.

Päivitys 29.12.2016:
Kahteen kolmesta hakemuksesta on jo tullut "Tällä kertaa valintamme ei kohdistunut sinuun"- viesti.Kolmatta odotellessa.

5 kommenttia:

 1. Kelan uusi pääjohtaja on jo voimakkaasti kannattanut osallistavaa sosiaaliturvaa. Eikö olisi luontevaa, että eletään kuten opetetaan, ja tuleva pääjohtaja voisi aloittaa uransa puolen vuoden palkattomalla työharjoittelulla. Talon ulkopuolelta tulevana hänellä ei voi tullessaan olla kaikkia uuden tehtävän vaatimia tietoja ja taitoja, joten harjoittelu olisi täysin perusteltavissa järkisyillä.

  Mutta jos rehellisiä ollaan, niin kelan tärkein tehtävä lienee työllistää oma organisaationsa. Se tapahtuu mm. roikottamalla tosiasiallisesti työkyvyttömiä löysässä hirressä vuosikausia, kun eläkehakemukset hylätään potilasta näkemättä. Lisäksi vaaditaan lippua ja lappua säännöllisin väliajoin, joissa todistetaan että lyhytkasvuinen henkilö on edelleenkin lyhytkasvuinen, tai että potilaan amputoidun raajan tilalle ei ole kasvanut uutta raajaa. Olen monen lääkärin kuullut noituvan tätä suoranaista simputusta, lääkärien aika menee kelan vaatiman paperisilpun tuottamiseen, eikä potilaiden hoitamiseen jää työaikaa juuri lainkaan.

  Minun arvomaailmani ei kelan toimintakulttuuri sovi lainkaan.

  VastaaPoista
 2. Itsekin hain datanomin papereilla Kelalle skannaajan työtehtäviin ja minulla oli jo aikaisempaa työkokemusta toimistotyöstä, mutta en päässyt edes haastatteluun ja en saanut mitään vastausta hakemukseeni paitsi tietenkin sen automaattisen vastauksen järjestelmästä. Veikkaan, että syyhyn tälle oli pitkäaikaistyöttömyyteni.

  Väkisinkin miettii, että keille nämä paikat menevät? Ja hakijoita oli varmasti tuhansia.

  Pitkäaikaistyöttömänä on nykyisin täysin mahdotonta saada työtä, koska nyt vallitsevat työnantajien markkinat ja he voivat asettaa täysin kohtuuttomia vaatimuksia työntekijöille. Pitäisi olla fiksu ja filmaattinen 20-vuotias, jolla on työkokemusta 30 vuotta ja jokin professorin tutkinto.

  VastaaPoista
 3. Tuolle ensimmäiselle anolle: Kela ei ole ainoa joka rokottaa siinä odotustilassa, osansa tekevät työeläkeyhtiöt,niiden osalta, joilla on työhistoriaa ja eläke tulossa. Kela hoitaa sellaiset, joilla ei juurikaan työeläkettä ole muodostunut. Yhtä kaikki, molemmissa lääkärit tekevät päätökset vain hakijan ja lääkärien toimittaminen paperien perusteella.

  VastaaPoista
 4. Jos alkaa ajatella työnhaussa oman arvomaailmansa vastaisuutta, niin ne teoreettiset työpaikat, joihin voisi yrittää hakea,
  vähenisivät vieläkin enemmän olemattomiin... Nykymaailmassa kun tuntuu vain rahastaminen merkitsevän, eikä esim. työn laatu tai työmoraali.

  Kuinka ollakaan, juuri kun eilen kirjoitin siitä, ettei syyskuussa hakemastani (skannaajan) paikasta ole kuulunut mitään, saan tänään sähköpostiini "Tällä kertaa valintamme ei kohdistunut sinuun."-viestin... Omituinen sattuma?!

  Ihmettelen, keihin onnellisiin(?) mahdolliset valinnat tällä kertaa "kohdistuivat"?

  VastaaPoista
 5. Toimistoalan työpaikat vähenevät hyvää vauhtia, enää ei alalle tarvita tekijöitä siihen malliin kuin esim. 1980-ja 90-luvulla, no tuolloin tietotekniikkakin oli lapsenkengissä ja niitä "paperinpyörittäjiä" oikeasti tarvittiinkin, jokaisella pikku esimiehelläkin oli oma sihteeri, tuo oli sitä aikaa kun itse valmistuin yo-merkonomiksi ja vaatimattomalla ja lyhyellä työkokemuksella sain heti vakipaikan, oi niitä aikoja :) Nyt niistä toimistopaikoista kilpailevat myös maisterit ja tradenomit merkonomien lisäksi, joten työnantajilla on varaa, mistä valita.

  VastaaPoista