perjantai 22. huhtikuuta 2016

Projektityöni plussat ja miinukset

Olen nyt ollut kuukauden päivät projektityössäni, joten tässä sen kunniaksi plussia ja miinuksia.

Projektityön plussat:
· palkka
· saan mennä töihin
· jälleen uusi rivi CV:hen
· en ole työtön

Projektityön miinukset:
· ei työsuhde-etuja (kuten 100 € arvoista liikuntaseteliä, jota en vieläkään saa, ja jolle minulla olisi käyttöä)
·  liian pitkät työpäivät (tunti vähemmän riittäisi minulle oikein hyvin, varsinkin jos välillä ei ole koko päiväksi tekemistä)
. ei oikeutta kerryttää työaikasaldoa, vaan saldo näyttää nollaa joka ikinen maanantai-aamu! (Tämä harmitti minua jo suunnattomasti palkkatukityössä eikä siihen näemmä nytkään muutosta tullut…)

Miinuksia näyttäisi olevan kutakuinkin saman verran kuin plussia (puntit olivat myös palkkatukityössä suunnilleen tasan). Tärkeintä on kuitenkin ehdottomasti se, etten ole tällä hetkellä työtön!


3 kommenttia:

 1. Se on kultaakin arvokkaampaa, että saa sanoa olevansa töissä. Edes vähän aikaa.. :)

  VastaaPoista
 2. Olen itse siis parikympinen työtön, jo toista vuotta, jolla on jonkin verran vuokratyöfirmoista kokemusta. Yhdessä aikaisemmassa postauksessa puhuit vuokratyöfirmoista, sekä siitä, että sama paikka saattaa olla auki monessa firmassa samaa aikaa. Joskus työnantaja vain katsoo minkälaista työvoimaa olisi tarjolla, vaikka mitään paikkaa ei oikeasti edes ole auki.

  Muutamiin työhaastatteluihin olen päässyt, mikä sinänsä on hyvä asia 50-300 hakijan joukosta. Suurin osa näistä haastatteluista on tullut eräältä nimeltä mainitsemattomalta vuokratyöfirmalta. Kaava on seuraava: lähetä hakemus ja CV, sekä odota 1-2 päivää ja vuokratyöfirmasta kutsutaan haastatteluun. Miten minulla on aina niin hyvä tuuri, että pääsen haastatteluun? Hommassa on kyllä jotain mätää.

  Työilmoituksessa sanotaan, että kokemusta ei vaadita,koska keätyö, jossa vaatimustaso on järjellisesti alhaisempi.Kumminkin haastattelussa saa sellaisen käsityksen, että kokemus ei ihan riitä. Minkälaista muuta työtä etsitte,niin katsotaan jos löytyy? Nyt jo yhdestäkin haastattelusta kuukausi, eikä mitään ole kuulunut. Tuntuu, että kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun säälistä, vaikka paikka olisi jo mennyt jollekkin toisella, tai se on vain työnantajan kalastelua saatavilla olevan työvoiman tilasta.

  VastaaPoista
 3. Kyllä minun tilanteessani todella osaan arvostaa töissä olemista.
  Tänään on palkkapäivä ;-)

  Ihmettelen, miten noilla vuokratyönantajilla on resursseja haastatella hakijoita olemattomiin töihin - heillä ei taida olla töitä itselläkään siellä omalla toimistolla? Toivon, että sinulle Anonyymi kirjoittaja, joka olet vielä noin nuori, järjestyy töitä mahdollisimman pian!

  VastaaPoista