tiistai 26. tammikuuta 2016

Työttömyys kutsuu taas – liian pian

Jos ei ihmeitä tapahdu, niin minulla on enää kaksi palkkapäivää jäljellä. Valitettavasti olen jo ehtinyt tottua siihen, että palkkaa tulee tilille. Tottuminen käy kovin helposti, mutta kun pitää taas tottua siihen, ettei palkkaa enää tule… Palkkatukityöllistetyn asema ei ole paras mahdollinen, mutta kuitenkin olisin ehdottomasti mieluummin palkkatukityössä kuin kokonaan työttömänä. 

Palkkatukityön plussat:
· palkka
· säännöllinen aikataulu ja ero työn ja vapaa-ajan välillä
(kaikki ei ole samaa loputonta ”lomaa” kuin työttömänä ollessa)
· uusi rivi CV:hen
· sopivan mittaiset työpäivät
· mainitsinko jo palkan?

Palkkatukityön miinukset:
· ei työsuhde-etuja
· työ ei jatku (palkkatukityönä - eikä varsinkaan) oikeana työsuhteena
· työyhteisön ulkopuolisuus
· työn yksitoikkoisuus
· palkan pienuus…

Käytävää pitkin ulos ja pois työelämästä...

   TJ (Työelämää jäljellä) max 23 pv, min 19 pv (jos lomat täytyy pitää pois ennen työsuhteen loppumista)


5 kommenttia:

 1. Tuo on varsin kuvaava tuo käytävä... Itsekin palkkatukipaikan kokeneena jäi sellainen ulkopuolinen olo. Ajattelinkin itsekseni olevani sellainen tähdenlento...

  VastaaPoista
 2. Palkkatukityöntekijän osassa ei ole helppo olla. Toivoisi olevansa "oikea" työntekijä, jonka työ vielä jatkuisi.

  VastaaPoista
 3. Pitkä ja autio on käytävä! Kukahan senkin saa puhtaana pitää?

  Itse en ole palkkatukityötä saanut vaikka sitä hakenutkin usean kerran. Työharjoittelijaksi olen sen sijaan päässyt: saan tehdä työtä työttömyysrahalla, saan kulukorvausta 9 euroa päivältä.

  Nyt kun meitä työttömiä on näin paljon, on helppo saada aktiivisimmat töihin halvalla: työtön tulee, kun muuta ei saa ja työnantaja hymyilee sisäänpäin kun saa ilmaista työvoimaa!

  Toivottavasti saat pian uuden työn!

  VastaaPoista
 4. Voisiko tämän 'aktiivisuusvaiheen' ja siitä saadun kokemuksen jotenkin nyt hyödyntää uudelleen suuntautumalla? Puhut tottumuksesta vaikkapa palkan saamiseen, mutta aika pian sitä tottuu myös siihen 'oikean' arkirytmin puuttumiseen.
  Olen hieman sitä mieltä, että palkkatukityön varsinainen hyöty on talouden paranemisen (riippuu toki palkasta) ohella juuri mahdollisuus aktivoitua ja hakea uusia ratkaisuja. Toki tiedämme sen, ettei niitä ratkaisuja tällaisessa epätasa-arvon kehdossa kuin mitä Suomi tätä nykyä edustaa liiemmälti näköpiirissä ole. Kuitenkin sitä aktiivisuutta kannattaisi tässä kohtaa käyttää voimavarana...Itse aloitin uudelleen opinnot viime syksynä edellisenä vuonna päättyneen palkkatukityön antamin taloudellisin kannustimin. Muutoin sisällöllisesti kurjasta (sitähän palkkatukityö käytännössä aina enemmän tai vähemmän on) työstä seurasi ainakin jotain hyvää: opintoja ei tarvinnut aloittaa peruspäivärahalla, pelkästä opintorahasta nyt puhumattakaan.
  Nyky-yhteiskunnassa työllistyminen on aika epätodennäköistä jos et jo ole oikeassa työssä tai sitten sopivan ikäinen vastavalmistunut (tai oikeammin valmistuva) kaikkine hyödyllisine verkostoineen. Silti pitäisin mielekkään sisällön opiskelua monin verroin parempana vaihtoehtona kuin tyhjän päällä odottelua (kokemusta on viljalti tästäkin).

  VastaaPoista
 5. Palkkatukityössä talous toki paranee huomattavasti työmarkkinatukeen
  verrattuna, pääsääntöisesti palkka on kuitenkin kehno. Työttömyysvuosieni aikana olen opiskellut, ja opiskelun (työvoimakoulutuksen) seurauksena myös palkkatukityöhön päädyin. Olisi ollut hienoa saada jatkoa edes kesään asti, koska kesällä työttömyys ei niinkään haittaa.

  VastaaPoista