sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Työpaikkatarjonnasta

Osaa olla surkea työpaikkatarjonta tällä(kin) hetkellä! Esim. Aamulehden vähät työpaikkailmoitukset ovat jo pitkään olleet omituista värikästä mainoshöttöä tyhjää täynnä. Mitään todellisen tuntuisia työpaikkoja – tai ainakaan tavalliselle tallaajalle sopivia - siellä ei ole. Eipä uskoisi, että vielä vuosina 2006 ja 2008 työllistyin sellaisiin työpaikkoihin, joita hain AL:ssä olleen (mustavalkoisen) ilmoituksen perusteella. Työllistymisen ihmeet tosin tapahtuivat ennen surullisenkuuluisaa syksyn 2008 taantumaa, joka jatkuu edelleen… Helppoa työpaikan saaminen ei tuolloinkaan ollut, koska tuon vuonna 2006 saamani työpaikan löytäminen kesti nelisen vuotta, ja seuraavan työpaikan taisin saada hyvin pitkälti sen vuoksi, että olin jo töissä. 

Nyt kun palkkatuettua työpätkääni on jäljellä 2,5 kuukautta, pitäisi laittaa verkot veteen ja alkaa katsella mahdollisia muita työpaikkoja. Olemattomasta tarjonnasta vain on valitettavan vaikea edes yrittää hakea mitään. Joustoa minulta löytyy työtehtävien, palkan ja työsuhteen laadun osalta. Enhän olisi kahteen aiempaan pätkätyöhönikään ilman joustavuutta ja edellä mainituista asioista tinkimistä työllistynyt – tai ainakaan siihen ensimmäiseen.

Tällä hetkellä minä teen käsityönä sellaisia asioita, jotka tietokoneohjelman pitäisi pystyä suorittamaan tuossa tuokiossa, mutta ilmeisesti tulee halvemmaksi teettää tämä palkkatukityöllistetyllä kuin maksaa ohjelmiston toimittajalle parannuksista?  Tätäkö se sitten onkin nykyaikana; ihminen tekee sellaiset hommat, joihin tietokoneohjelma ei taivu? Eikö sen pitänyt mennä niin, että ihmistyövoimaa ei enää tarvita, koska koneet ja robotit hoitavat kaiken? Toisaalta neuvonta ja ongelmanratkaisu ovat sellaisia asioita, joihin ihmistä kuitenkin tarvitaan.

Hyvin siis menee, mutta antaa mennä vaan !


2 kommenttia:

  1. Minäkin olen katsellut työpaikkailmoituksia ja olen todennut saman eli ei niitä työpaikkoja ole kovin paljon tarjolla. Kaikenlaista myyntityötä näyttäisi olevan tarjolla, mutta itse en taida sopia sellaiseen tehtävään. Tänään katselin avoinna olevia työpaikkoja ja noin sadan kilometrin etäisyydellä ei ole ainoatakaan työtä jota kannattaa edes hakea, koska ei ole oikeaa koulutusta tai kokemusta.

    VastaaPoista
  2. Juuri niin. Provisiopalkkainen myyntityö - kiitos ei, vaan ei minua sellaiseen edes huolittaisi...

    VastaaPoista