torstai 31. joulukuuta 2015

Kohti parempaa uutta vuotta?

Minä kun luulin, että vuosi 2011 olisi ollut annus horribilis… Autoni katsastuksessa hylätyksi tuleminen ja ansiosidonnaiselta työmarkkinatuelle putoaminen olivat hyvin pieniä asioita tänä vuonna kokemiini verrattuna. Ottaisin vuoden 2011 takaisin koska tahansa, koska monet tärkeämmät asiat olivat silloin vielä hyvin.

Näin kirjoitin marraskuussa 2011:
Mahdollisen uuden ammatin opiskelu ei ole realistista tässä iässä, koska se olisi pitänyt tehdä jo kymmenen vuotta sitten: Ensinnäkin pitäisi päästä jonnekin opiskelemaan.
Toiseksi pitäisi olla rahaa opiskeluun tai lähinnä loputtoman laskupinon maksamiseen opiskelunkin aikana. Kolmanneksi pitäisi opiskella sellainen ammatti, jossa saa työtä vielä lähes viisikymppisenä ja saisi työskennellä vielä viidenkympin rajapyykin jälkeen! Mikähän se ammatti voisi olla?"

Vuonna 2015 sain olla kokonaiset neljä kuukautta (palkkatuki)työssä. Viimeksi olin ollut töissä hieman alle viisi kuukautta vuonna 2009, joten vuodet 2010 – 2014 vierähtivät kokonaan ilman työpaikkaa. Työvoimakoulutuksen jälkeen työllistyin puolen vuoden palkkatukityöhön, mutta jääkö tulos lopulta näin laihaksi ja työttömyys jatkuukin sen jälkeen samanlaisena kuin ennen? Ensi kesänä minulle tulee täyteen puoli vuosisataa eli 5 ja 0. Mielenkiintoista nähdä tämän seikan vaikutus työllistymiseeni, koska mahdollisuuteni työllistymiseen ovat alle viisikymppisenäkin olleet surkeaakin surkeampia.

Toivon kaikesta huolimatta parempaa uutta vuotta kaikille työttömille, työttömyyttä lähestyville ja muillekin!

2 kommenttia:

  1. Hyvää Uutta Vuotta ja parempaa onnea ensi vuodelle sinnekin! Olen ikäisesi nainen, työttömyyttä takana pari vuotta. Jäin miettimään, mikä työllisyyskoulutus mahtoi olla kyseessä? Hakusessa itsellänikin olisi ala, jolle ikäiselläni naisella vielä olisi mahdollisuus työllistyä. Vinkkejä otetaan vastaan.

    - blogisi lukija

    VastaaPoista
  2. Kyseessä oli eräs erikoisalan sihteerikoulutus. Koulutukseen pääsyni oli monen sattuman summa ja myös palkkatukityöhön pääseminen vaati (minulle ei-tyypillistä) oikeassa paikassa oikeaan aikaan olemista.

    VastaaPoista