tiistai 8. syyskuuta 2015

Työllisen tunnelmia

Työllistetty työtön täällä kirjoittelee. Viikko on jo vierähtänyt työelämässä. On aivan mahtavaa olla töissä ja saada lisäksi palkkaa, vaikka palkkapäivä onkin vasta kuukauden lopussa, eli en ole vielä saanut mitään. Joka tapauksessa tuntuu siltä kuin en olisi poissa välillä ollutkaan, kun työpaikka, työkaverit ja työtehtävät ovat jo työssäoppimisesta tuttuja. Myös vastaanotto työpaikalla on ollut oikein innostunut ja positiivinen!

Kun olen viime aikoina ollut harrastusryhmissä, ei kukaan ole puhunut töistään mitään. En voinut sietää sitä, kun jouduin aina harrastuksen yhteydessä kuuntelemaan, että "Olen tulossa töistä/ menossa töihin, töissä sitä ja töissä tätä..." En ymmärrä, miksi harrastuksessa täytyy puhua töistä, kun siellä nimenomaan pitäisi irtautua työasioista? Ehkäpä joku lähiaikoina taas puhuu töistään ja minäkin voin työllis(t)e(tty)nä osallistua keskusteluun!


13 kommenttia:

 1. Hyviä työpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Vähänkö on uusi klangi kellossa! Ihanaa kuulla miten työ maistuu ja iloa löytyy. Hyvää jatkoa :)

  t. AT

  VastaaPoista
 3. Sinut on nyt saatu tilastoista pois hetkeksi jolloin työttömyytesi alkaa ikäänkuin alusta kun palkkatuettu työ loppuu.

  Mitään toivoa työsuhteen jatkumisesta ei tule olemaan, siitä voit olla varma.

  VastaaPoista
 4. Hyvä Anonyymi voisi kertoa minulle jotakin uutta - tuon suurena uutisena kertomasi jo tiesinkin... Oletko kenties sama tyyppi, joka on syyttänyt minua lannistajaksi? Jos olet, niin nyt sorrut itse lannistamiseen.

  VastaaPoista
 5. Olen tässä vuosien varrella käynyt lukemassa blogiasi usein ja joskus kommentoinut kärkkäästi provosoivasti. Siihen on ollut syy: olen pyrkinyt muuttamaan ajattelutapojasi, sillä olet ollut niin syvällä pohjamudissa, että et ole nähnyt metsää puilta. Kaikki on vain ollut pelkkää paskaa ja mitään toivoa ei missään ole ollut. Sanaakaan et ole jutuistani uskonut.

  Ja nyt kuitenkin.

  Sinulla on työpaikka.

  Elämässä voi tapahtua kaikenlaista. Ties vaikka olisit vuoden päästä missä!

  Älä palaa vanhaan, rämmit siellä suossa jo monta vuotta. Hyviä asioita voi tapahtua sinullekin ja todennäköisesti tapahtuukin, jos jaksat vain tehdä tarpeeksi töitä asioiden eteen! Ei ole mitään kohtaloa tai muuta soopaa, joka leimaisi juuri sinut luuseriksi. Pystyt vaikuttamaan omaan elämääsi!

  Siksi voisit lopettaa tämän blogin. Tai vaihtaa edes nimeä. Sillä on psykologisesti suuri vaikutus kertooko blogisi työttömän toivottomuudesta vai ihmisestä, joka pyrkii esimerkiksi löytämään itselleen suuntaa elämässä kovan työn kautta.

  Kun ajattelua muuttaa hiljalleen, niin myös ihmisessä alkaa näkyä konkreettisia muutoksia.

  Mieti sitä.

  VastaaPoista
 6. Onnea työpaikan johdosta! Olen samaa mieltä edellä kirjoittaneen Anonyymin kanssa. Toivottavasti nyt työssä ollessasi kykenet nousemaan katsomaan elämäntilannettasi ikään kuin helikopterista. Olet oikeasti iässä, jossa ennättää vielä tehdä muutoksia. Et kai halua vanhana katsoa taaksepäin, katuen. Jos yksi tie on toivoton, siltä pitää kääntyä pois! Jo tuo toivottomuuden viljeleminen blogin nimessä ruokkii toivottomuutta!

  VastaaPoista
 7. No, minun on sitten pakko olla hieman eri mieltä Uuden etsijän ja Anonyymin kanssa. Ja hattua nostan Toivottomalle, että noinkin asiallisesti maltat vastata todella ikäviin kommentteihin. Blogistasi käy kyllä ilmi, että olet tehnyt asioittesi eteen paljon. On joillakin pokkaa tulla vaatimaan sitä ja tätä. Vaihda blogin nimeä, vaihda asennetta, kohta varmaan pitää tukkatyyliä vaihtaa positiivisen punaiseksi. Työttömyys tuottaa valtavasti pahaa mieltä ja jos joku haluaa purkaa tuntojaan blogin kautta, niin se hänelle suotakoon. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisi kokonaan elämässä toivoton, negatiivinen tai saamaton.

  Mukavia työpäiviä!  VastaaPoista
 8. Onnittelut työpaikan johdosta! :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Osaton, ymmärtävästä kommentistasi ja samoin anonyymille kiitokset onnitteluista! Tämä on toki minun blogini, josta päätän ihan itse... En siis ota neuvoja vastaan sellaisilta, jotka eivät ole kävelleet metriäkään minun mokkasiineissani.

  "Never criticize a man until you've walked a mile in his moccasins."
  - Amerikan intiaanien sanonta

  VastaaPoista
 10. Hurjasti onnea työpaikan johdosta! Pidä huoli siitä, että otat palkkatuen jatkon esiin hyvissä ajoin ennen nykyisen jakson päättymistä. Oma te-virkailijani kertoi, että ensi vuonna palkkatukimäärärahat tulevat vähenemään. On valttia olla aikaisin liikkeellä!

  En tarkoita lannistaa, enkä ehdota että sinun heti jo nyt tulisi huolehtia työsuhteesi jatkosta. Nyt lienee aika nauttia työssäkäyvän arjesta ja ennen muuta palkasta :)

  AH

  VastaaPoista
 11. Jotenkin luulen, että palkkatuelle ei ole luvassa mitään jatkoa, vaan se on puoli vuotta ja that's it. Ehkäpä jotain muuta sitten järjestyy? Alan panostaa työnhakuun ensi vuoden alkupuolella.

  Todellakin nautin työssäkäyvänä olemisesta ja palkasta!

  VastaaPoista