sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Uusien työpaikkojen ”lupaaminen” vaaleissaMielestäni on erittäin törkeää väittää lupaavansa jonkun hihasta vedetyn määrän uusia työpaikkoja syntyvän jonkun yhtä hihasta vedetyn ajan sisällä! Tätä on mahdotonta koskaan todentaa tapahtumattomaksi (eikä myöskään tapahtuneeksi). Vieläkö joku oikeasti äänestää puoluetta tällaisen ”lupauksen” perusteella?  Toivottavasti kukaan ei mene tuohon lankaan. Viime hallituskauden aikana menetetyt työpaikat sen sijaan on hyvinkin helppo laskea yhteenlaskemalla viime vuosien yt- neuvotteluissa irtisanotut.

Ainoat vaalien jälkeen syntyvät työpaikat ovat lopulta 200 kansanedustajan paikkaa (+ heidän avustajiensa paikat). Niistäkään varmaan edes puolet ei ole uusia työpaikkoja, koska samat naamat siellä kuitenkin jatkavat jopa vuosikymmenestä toiseen - eikä mikään asia taaskaan muutu.  Eduskunnassa on vuodesta ja kaudesta toiseen sellainenkin henkilö, jonka mielestä ”köyhälle ei ole merkitystä onko hänellä pari euroa enemmän tai vähemmän käytössään”.  Juuri sillä köyhälle on nimenomaan merkitystä! Hänelle rikkaana pari euroa ei merkitse mitään, mutta ainakin todellisuudentaju näyttää häneltä puuttuvan täysin…

Äänestäjillä pitäisikin olla oikeus antaa negatiivisia ääniä niille, joiden ei missään tapauksessa halua enää jatkavan eduskunnassa.  Myös kansanedustajakaudet pitäisi rajoittaa enintään kahteen!


13 kommenttia:

 1. Kävin juuri äänestämässä. En vahingossakaan anna ääntäni niille työpaikkojen lupaajille. Täysin mahdotonta yhden kansanedustajan tai edes puolueen on sellaista luvata. Mutta aina ne mäntit yrittää :(

  VastaaPoista
 2. http://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/2015042019552122_eb.shtml

  Jouni parka, mitä neuvoja annamme hänelle, kannattaa ainakin mennä työharjoitteluun tai työssäoppimis-paikkaan tai kuntouttavaan koska vaikka sieltä ei saakaan palkkaa niin ainakin työkokemusta ;D

  VastaaPoista
 3. Viime vaaleissa SDP lupasi 100 000 työpaikkaa. Vasta vaalien jälkeen selvisi, että lupaus tarkoitti tuon määrän työpaikkojen vähentämista...

  VastaaPoista
 4. Juuri oli uutisissa, että siivoojan ja puhelinmyyjän paikkoja on auki paljon.

  Niihin on kuulemma vaikea saada tekijöitä.

  Hae niihin paikkoihin!

  VastaaPoista
 5. On se väärin, että joku tosiaan saa olla kaksi- tai kolmekymmentä vuotta kansanedustajana. Siinä on sitten sormi suussa, kun pitäisi sen jälkeen töitä löytää, mutta toisaalta heillä on varmasti säästöjä, ehkä myös sijoituksia ja huippueläke kansanedustajan hommasta! Taloudellista hätäpäivää heille ei siten tule.

  Työpaikkoja on saatu siirrettyä halvempien kustannusten maihin, ehkä nämä paikat sitten lasketaan syntyneiksi työpaikoiksi?

  Toinen anonyymi kommentoija voisi lukea blogikirjoitukseni syyskuulta 2012:
  http://toivotontyoton.blogspot.fi/2012/09/mita-tahansa-tyota.html
  Voi, kunpa meille työttömille olisi joskus jotain muuta "tarjolla" kuin siivousta tai puhelinmyyntiä, lähihoitajaksi kouluttautumisen tai yrittäjäksi ryhtymisen lisäksi! Blogini perusajatuksena on nimenomaan oman koulutukseni, osaamiseni ja/ tai kiinnostukseni mukaisen työn hakeminen. Palkankaan ei tarvitsisi olla paria tonnia enempää (eikä toki tulisi olemaankaan, jos onnistuisin työllistymään), kun vain saisin jotain edes sinne päin!

  VastaaPoista
 6. Nämä siivoajaksi tai puhelinmyyjäksi (=kotirauhan rikkoja provikkapalkalla) yllyttävät ovat usein joko omasta suojatyöpaikastaan huutelijoita, tai sitten kyseisten firmojen omistajia, jotka haluaisivat halvan raatajan. Siivoojan ammatti voi olla hyvä, jos se on kuin ennen, esim. kirjastolla oli oma siivooja, kyläkoulun oma siivoja jne. eikä nykyinen tehokarjatalous, missä yksi siivooja hädin tuskin ehtii rättiä vilauttaa yhden konttoripöydän kohdalla, ja työn laatu on nopeusvaatimusten vuoksi luokatonta. Toinen juttu on, että on olemassa laitoshuoltajan koulutettu ammattikunta. Kaikki eivät sitä ole, eivätkä tule.

  VastaaPoista
 7. Edellinen kommentoija tässä terve.

  Kyllä minä ja moni muukin on tehnyt välillä joitain niin kutsuttuja hanttihommia väliaikaisesti, kun muutakaan ei ole ollut tarjolla.

  Ei se tarkoita sitä, että niistä tulee eläkevirka.

  Harmi, ettet halua tehdä mitään muuta. Voisi helpottaa hieman rahatilannettakin.

  Ehkä työttömyys on sinulle sitten se oikea vaihtoehto.

  VastaaPoista

 8. Moi puhelinmyyntifirman pomo :)

  VastaaPoista
 9. Kovin on kapeakatseinen näkemys: Jos en halua "mennä" puhelinmyyjäksi, niin työttömyys on silloin minulle oikea vaihtoehto? Aivan...

  VastaaPoista
 10. Minä olin aikoinaan muutaman kuukauden puhelinmyyjänä, tienestit keskimäärin kuukaudessa muutama satanen. Koin työn todella ahdistavana "tuputtamisena", ja oli aivan uskomatonta, miten huonosti ihmiset kohtelivat puhelinmyyjää, sain kuulla haistattelua ym. törkeyksiä! Itse käyttäydyin aina asiallisesti. Lopetin moisen homman eikä ihme kyllä tullut karenssia (taisi olla TE-toimiston taholta moka). Ei enää ikinä puhelinmyyjäksi meikä lähde. Jos joku haluaa tuota työtä tehdä siitä vaan ja toki jotkut viihtyvätkin puhelinmyyjänä ja tekevät hyvää tulosta. Mutta ei tuo työ todellakaan kaikille sovi, olen aika ujonpuoleinen, en mikään "moottoriturpa" ja ahdistaa ajatellakin, jos esim. TE-toimisto todellakin pakottaisi minut menemään puhelinmyyjäksi!

  VastaaPoista
 11. En usko, että puhelinmyyjäksi voi edes TE-toimisto pakottaa... Turhempaa ja hyödyttömämpää hommaa on vaikea keksiä! Säälin niitä nuoria, jotka eivät saa muita kesätöitä kuin puhelintyrkytystä ja kotirauhan häirintää. Esim. rikkaruohojen kitkeminen olisi paljon hyödyllisempää ja opettavaisempaa! Kuten jo blogini esittelyssäkin kerron, olen kaiken lisäksi introvertti enkä pystyisi yhtäkään myyntipuhelua soittamaan...

  VastaaPoista
 12. Puhelinmyynti on valitettavasti pelkkää kusettamista. Lehtiä ei juurikaan kukaan tilaa ja provisio on mitätön. Hyvä jos 30€ kuukaudessa tienaa.

  VastaaPoista
 13. Siivoustyö ei todellakaan kannata. Yleensä tunnit jäävät viikossa n. 5 tuntiin ja kohteisiin täytyy käyttää omaa autoa, jolloin palkka uppoaa työmatkakuluihin. Pahimmassa tapauksessa nuokin tunnit on pilkottu useammalle päivälle. Kohteet ovat usein myös ylimitoitettuja eli et ehdi annetussa ajassa tehdä töitä ja omalla ajalla ilmaiseksi tekeminen ei todellakaan houkuttele. Työ on myös hyvin fyysistä, eikä välttämättä sovi kaikille.

  VastaaPoista