torstai 4. joulukuuta 2014

Organisaatio uudistuu?Organisaatio siis ”uudistuu” sillä tavalla, että viisikymppiset (tai viittäkymppiä lähestyvät) naiset heitetään siitä ulos tai heitä/ meitä ei alun pitäen edes palkata?

”Mo­ni läh­ti­jöis­tä on vii­si­kym­men­tä vuot­ta täyt­tä­nyt. Työn­an­ta­jan nä­kö­kul­mas­ta täl­lai­nen työn­te­ki­jä voi ol­la han­ka­la: kal­lis­palk­kai­nen, tur­han hi­taas­ti uu­teen so­peu­tu­va, ter­vey­den­ti­lan­sa puo­les­ta mah­dol­li­nen ai­ka­pom­mi, kriit­ti­nen­kin ken­ties. Vii­si­kymp­pi­sel­le uu­den työn löy­tä­mi­nen voi ol­la ki­ven ta­ka­na, var­sin­kin jos sat­tuu ole­maan nai­nen. Yhdel­le ys­tä­väl­le pot­kut an­ta­nut työn­an­ta­ja jär­jes­ti kah­den päi­vän "ir­ti­sa­no­mis­kou­lu­tuk­sen". Kurs­sin ve­tä­jä neu­voi vii­si­kym­men­tä täyt­tä­nei­tä jät­tä­mään ikän­sä mai­nit­se­mat­ta työ­ha­ke­muk­sis­sa.”

Edelliset lauseet ovat Hesarin jutusta Viisikymppiset naiset ulos, josta puolestaan luin Uuden etsijän blogista.

Noista mainituista ominaisuuksista minä olen ainoastaan kriittinen, muita väitettyjä asioita en itsestäni tunnista enkä tunnusta.

3 kommenttia:

 1. Mä toisinaan pohdin, että mitä ydinfysiikkaa tai mahdottomia agenttitehtäviä työpaikkojen ajatellaan nykyään sisältävän? Nimenomaan tuo kohta sopeutumiskyky. Laadukkaalla perehdyttämisellä kyettäisiin aivan hyvin sopeuttaa viisikymppisiäkin (joskin eihän se ole edes mikään ikä tänä päivänä) työmaalle. Ja laadukkaalla tarkoitan sitä, että ensimmäisellä viikolla oikeasti opastettaisiin, eikä jätettäisi yksinään harhailemaan. Kyllä tähän pitäisi löytyä aikaa, koska sitä aikaa näyttää löytyvän somessakin oleskeluun ja Facebookin päivittämiseen :)
  Ja jos tääkin pärjää työssä, niin viiskymppisetkin mainiosti! http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201411080112535_v0.shtml

  VastaaPoista
 2. Tämä on ajatusten aamiaisesta:

  LAUSEKE TYÖNHAKUILMOITUKSEEN

  "Minulla ei valitettavasti ole toivomaanne kokemusta, mutta haluan oppia tämän teidän kanssanne. Jos otatte minut, voitte kouluttaa minut omien tarpeidenne mukaisesti eikä minun tarvitse opetella unohtamaan muualla mahdollisesti väärin opittuja menetelmiä."

  VastaaPoista
 3. Perehdyttämoinen ja siihen panostaminen on erittäin tärkeä asia - iästä riippumatta.

  Kaikkia keinoja kannattaa varmaankin nykyisillä työmarkkinoilla ja työhakemuksessa yrittää, koska kovin hankalaksi on mennyt!

  VastaaPoista