maanantai 22. joulukuuta 2014

Joululahjatoiveita ja valittuihin kuulumistaJoka vuosi minulla on salaisena joululahjatoiveena ollut työpaikan saaminen, mutta työpaikkaa en valitettavasti voi sillä tavalla saada. Minulla on muitakin sellaisia joululahjatoiveita, jotka on mahdoton toteuttaa… Ne ovat siis aineettomia toiveita, joista eräänkin toteutuminen vaatisi suorastaan ihmeen, eikä ihmeitä tunnetusti tapahdu. Toki työllistymiseni vaatii myös eräänlaisen ihmeen, mutta huomattavasti pienemmän. Mitään tavaraa en tarvitse, mutta ehkäpä jonkin lahjakortin hemmotteluhoitoon voisin mielelläni saada joululahjaksi.

Ei mutta, minähän kuulun ”harvoihin ja valittuihin”! Siinäpä joululahjaa kerrakseen! Nyt alkaa tosin hieman epäilyttää tuo koulutukseemme ilmoitettu hakijamäärä, koska lehtijutun työvoimakoulutuksessa ilmoitetaan täsmälleen sama määrä. Sattumaa, vai onko tuo 232 joku hihasta vedetty luku? Eikä tuo joka toisen työllistyminenkään (omien kokemusteni ja tietojeni mukaan) aivan paikkaansa pidä…6 kommenttia:

 1. Joka toisen työllistyminen koulutuksen jälkeen vaikuttaa kyllä aika trollilta. Saa olla ihmeitä tekevä koulutus, joka tuohon pystyy.

  Joka tapauksessa parhainta Joulua! Toivotaan, että pukki tuo jotain piristävää lahjaksi.

  VastaaPoista
 2. Parhainta joulua myös sinulle ja mieleisiä lahjoja!

  VastaaPoista
 3. Työvoimakoulutuksella on onneksi muitakin etuja kuin työllistyminen: saa tavata ihmisiä jotka ovat samassa elämän tilanteessa ja saada ja antaa vertaistukea... Siitä on itselläni kokemusta, samoin työvoimakoulutksesta joilla kursseilla olen ollut kaksi kertaa; pari henkeä kultakin kurssilta sai töitä, toine kaksi kuukautta. Yleinen tieto on, että kursseilta ei juuri työllisty. Jotenkin itse luulen, että kursittelu ylläpitää kurssittajien työllisyyttä, samoin työvoimatoimiston mielikuvaa avustavana toimijana...

  Toivottavasti asiat menevät parempaan suuntaan! Itse täällä sinnikkäästi haen töitä, nytkin välipäivinä.

  Toivotaan, että onnistaa - sinulla, minulla ja sadoilla muilla meidän tilanteessamme elävällä.

  VastaaPoista
 4. Kuudes joulu työttömänä tuli ja meni, lahjaksi en taaskaan saanut työpaikkaa, mutta toivomani lahjakortin sain.

  Toivotaan Janika todellakin, että joskus meitäkin onnistaisi!

  Työttömien koulutuksessa pyöritetään melkoista bisnestä ja hyvin moni saa siitä palkkansa...

  VastaaPoista
 5. En saanut puolisoltani mitään lahjaa, koska ei ollut varaa.

  Haitanneeko tuo mitään, oma lapsellisuuteni vain kärsi. Sen tiedän, että puolisoni huolenpito on taattu koko vuodeksi ilman lahjojakin.

  Ruokaa yllin kyllin ja läsnäoloa, myös katto pään pällä ja lämmintä.

  Mahtavaa, kiitos.

  VastaaPoista
 6. Hyvä, että olet tyytyväinen noinkin!

  VastaaPoista