maanantai 14. heinäkuuta 2014

Turha vaiva


Laitoin kesäkuun alussa pitkästä aikaa - ihan harjoituksen vuoksi - työhakemuksen. Lopputulos näissä hakuprosesseissani on toki ennalta tiedossa…  Niinhän se oli myös tällä kertaa. Hylkäävä vastaus hakemukseen (vastaus sentään tuli) oli jotain todella omituista kikkailua: ”Meillä ei ollut mahdollisuutta kutsua sinua haastatteluun jne. Miksikö teillä ei ollut ”mahdollisuutta” kutsua minua haastatteluun (jonne vielä muutama vuosi sitten olisin todennäköisesti päässyt). No siksi koska:
-          olen yli 40-vuotias
-          olen pitkäaikaistyötön
-          suhde hakijoiden määrän ja tarjolla olevien työpaikkojen välillä on kestämätön, koska työpaikat vähenevät jatkuvasti ja hakijoiden määrä lisääntyy
-          nuorempia hakijoita on runsaasti tarjolla

Olen sitten ilmeisesti piilotyötön , koska en ole neljään viikkoon hakenut työpaikkaa? Minusta piilotyötön aiemmin tarkoitti sellaista henkilöä, joka ei ole edes ilmoittautunut työttömäksi. Sitä paitsi eihän työnhausta raportoida minnekään, joten kukaan ei voi tietää työnhakutilannettani. Raportit olisivatkin kovin yksitoikkoisia: hain – en saanut paikkaa, hain – en saanut paikkaa jne.

5 kommenttia:

 1. Hei Toivoton työtön! Pakko kopsata tämä allaoleva viesti, jonka löysin Taloussanomissa olleen artikkelin "Työnhakijan pahimmat virheet - asiantuntija listasi" kommenttiboksista. Minusta ainakin hauska - omalla tavallaan.

  "Ole innokas, muista pitää yhteyttä, ole kiinnostunut, kysy lisää tietoa (ei, että sinulle vastattaisiin), mutta älä ole liian innokas, ettet vaikuta epätoivoiselta. Muista, että kaikki työ on arvokasta, ja voit hakea sitten uutta työpaikkaa, kunhan ensin saat jotain, mutta älä otakaan vastaan mitä tahansa työtä, ettet vaan juutu huonoihin paikkoihin. Tietenkin kuitenkin kaikkea työtä arvostetaan. Mutta tee niitä älä tee niitä. Muista osata sosiaalisen median säännöt, joita ei nyt varsinaisesti ole, mutta jos et tiedä niitä, saatat vaikuttaa huolimattomalta. Mieti millainen on ilmainen sähköpostisi, onko se hassu? Jos työnantaja pyytää työhakemuksia sähköpostitse niiden teko kuitenkin vaikuttaa hassulta, jos ne tulevat "väärästä" osoitteesta ja väärällä nimellä ja muutenkin olet kuitenkin tehnyt ne väärin. Muista sekin, ettet tylsänä jää kuitenkaan mieleen. Mainitsimmeko jo, ettemme todellakaan katso ulkonäköön, mutta jos et laita kuvaasi, sinulla ei ole mitään mahdollisuuksia haastatteluun? laita kuva, niin vaikutat rehellisemmaltä, ei että antaisimme sen vaikuttaa.
  Toisaalta, jos et ole innokas, vaikutat laiskalta. Ole innokas mutta älä liian innokas. Tee työhakemuksia joka paikkaan mikä voisi olla sinnepäinkään että saisit töitä ja olisit sitten otollisempi hakija parempaan paikkaan, mutta älä joka paikkaan kuitenkaan, ettet vaikuta epätoivoiselta, liian innokkaalta, amatööriltä, hölmöltä tai epätoivoiselta, kyllä kaikkea työtä kannattaa hakea. Muttei kannata. yrittänyttä ei laiteta. Yrittänyttä laitetaan.
  Tee työhakemus huolella ja muista erottua, mutta olla asiallinen, varo huumoria mutta ole myös mielenkiintoinen, mutta älä käytä liikaa aikaa työhakemuksen tekoon. Sekin sitäpaitsi vaikuttaa epätoivoiselta. Tosin yhtään inhimillisestikään huolimaton vaikuttaa laiskuudelta ja huolimattomuudelta.
  Oisko jotain muita hyviä neuvoja, mitä pitää muttei saa noudattaa ja jotka kyllä kannattaa mutta missä teet väärin?"

  Olen itse jäämässä juuri työttömäksi "otollisessa" iässä - syksyllä tulee mittariin 55 vuotta! Täytyypä ottaa edellä kerrotusta vaari ;-)

  VastaaPoista
 2. Tuo yllä oleva on kyllä suomennettu höperösti, kuten arvata voi, amerikkalaista hapatustahan se,tässä linkki:

  http://www.huffingtonpost.com/2012/10/27/looking-for-jobs_n_2005620.html?ncid=edlinkusaolp00000003

  Terv: Veera

  VastaaPoista
 3. Hei kaikki, nyt leikkimään kuurupiiloa! Siinä piilotyöttömät etsivät piilotyöpaikkoja. Ja jos tulee pelatuksi pelistä pois, saa omakohtaisen tuntuman vieläpä piilopalkkaankin. Se on työmarkkinatuki + 9 euroa päivä.

  Anti Materia

  http://www.talouselama.fi/uutiset/valtaosa+tyopaikoista+on+jo+piilotyopaikkoja++nain+ne+loytaa/a2254769

  VastaaPoista
 4. On kyllä hauska tuo kommentti! Teki työnhakija mitä tahansa, niin aina tekee väärin... Rekrytoijat sen sijaan ovat aina oikeassa eivätkä tee mitään väärin?

  VastaaPoista
 5. Minusta tuo juttu kuulosti juuri siltä mitä tämä on. Ihan pilkulleen. Ainakin itse koen seikkailevani juuri tuossa paradoksien ihmemaassa!

  /Epäilevä

  VastaaPoista