keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Jälleen uhkailua ja kiristystä



Onkohan siellä TE-toimistossa nyt tiedostot ja tilastot ihan kunnossa? Ihmettelen kovasti, kun sain jälleen kutsun - työnhaun katkeamisen uhalla – aivan vastaavaan tiedotustilaisuuteen, ja vielä samaan paikkaan, jossa olin juuri viime syksynä.  Luonnollisesti olen vielä ”estynyt saapumaan paikalle” annettuna päivämääränä. Jos en saa uutta päivämäärää tai mieluiten kutsun peruutusta kokonaan (siksi, että olen jo vastaavassa infotilaisuudessa käynyt), niin tämän jälkeen työnhakuni saakin minun puolestani katketa. TE-toimiston toimenpiteet eivät minua enää jaksa kiinnostaa! Ne eivät valitettavasti ole edistäneet työllistymistäni yhtään.



Päivitys: Hupsista, en huomannutkaan, että edellinen pakkoinfo, jossa olin, olikin Arvi-palvelun info ja tällä kertaa kyseessä on ”Tähtäimessä työelämä” – infotilaisuus. Olisihan minun pitänyt ymmärtää, että nämä ovat kaksi aivan eri asiaa… Sain kuin sainkin tilaisuuteen menoni siirrettyä myöhemmäksi, mutta sinne on joka tapauksessa mentävä. Mielenkiintoista, että kutsuja tulee aina juuri lasten loma-aikoina (jolloin saatamme olla matkoilla), kun lasten koulu-aikana minulla olisi mahdollisuus käydä infoissa vaikka joka päivä. No, mikäpä siinä; kahdeksan kuukauden välein tai kerran vuodessa tunnin infotilaisuus työmarkkinatukensa eteen.
 

4 kommenttia:

  1. Onko kyseessä Arvi info ja kohti
    kuntouttavaa toimintaa?
    Ymmärtääkseni valtio antaa kunnalle
    sakkoja jos eivät saa tiettyä määrää tuonne"kuntouttamaan".
    Minäkin olen jo kerran kieltäytynyt,mutta uutta
    kutsua odotellessa :p
    Kuntani on keksinyt nyt kierron.Sinne jouduin kun kieltäydyin kuntouttavasta.
    Koulutuksen jonka avulla pystyy
    välttämään sakot.
    Olin itsekin
    tällä kurssilla työura nousuun tms.
    Kouluttajan mukaan näitä kursseja
    on parin kuukauden välein.
    Mitään ei jäänyt käteen ja tarkoituksena oli varmaan saada
    kaikki työkokeiluun.

    - Netta

    VastaaPoista
  2. Tässä nyt näyttää olevan niin, että on joku ns. kuntakokeilu (nimi vaihtelee kunnittain), jonka kunta on velvollinen järjestämään kaikille 500pv työnhakijoina olleille. Osalle kunnistä tämä kuulostaa olevan uusi juttu.

    Homma etenee jotenkin näin: olet velvollinen infoon. Vapaaehtoinen osallistumaan. Jos ET osallistu, joudut vaikeasti-työllistettävien (yleensä vajaakuntoiset tms) linjalle. Jos osallistut, pääset nauttimaan kurssista, jonka sisältä saattaa vaihdella kunnittain.

    Mutta varmaan kaikissa on kohtuullisen sama kaava: Onko sussa jtn vikaa, vaikka kuulossa -> alatko lähihoitajaksi/putkimieheksi/sähköasentajaksi -> hae työkokeiluun.

    Itse oikeasti odotin jtn oikeasti järkevää ja asiantuntevaa sparrausta, infon lupaamia luovia vinkkejä tai JTN aikuista ja asiallista ja osaavaa. No, ainahan sitä voi odottaa.

    Minulle tästä on ollut enemmän haittaa ja harmia kuin hyötyä, vaikka aidosti lähdin mukaan "tsemppistä ja neuvoja ja apua" saamaan, sparrausta tekniikoissa ja työnhaun kohteissa hakemaan. Asiantuntevasti ja aikuisesti.

    /Epäilevä

    VastaaPoista
  3. Tarkennan: Siellä käydään läpi myös palkkatukikelpoisuus, ja onko näitä mahdollisuuksia (kunnan tukipaikat) käytettävissä.

    Kolleega ei allekirjoittanut osallistumista tähän kuntakokeiluun, ja kävi kääntymässä vaikeasti-työllistettävien infossa. Ja koska laki EI MÄÄRÄÄ osallistumaan, ei allekirjoittanut sitäkään "kurssia". Nyt on siis edelleen normilinjalla te-toimistossa.

    Omalta osaltani olen niin xxxxnut tähän että menisin aivan vapeht. suorilta "duuriin" josko siellä olisi älykkäämpiä ja asianosaavampia työntekijöitä ... Farssihan tämä on, ikävä kyllä. En tiedä, ehkä joku on saanut paremman "coutsin" ja jopa hyötyy tästä.

    /Epäilevä

    VastaaPoista
  4. Päivitin tähän postaukseen uusimmat tiedot infoasiasta.

    VastaaPoista