maanantai 16. kesäkuuta 2014

Lomalle

Nyt aion viettää ainakin kolme viikkoa lomaa - myös tästä blogista. Yritän olla välillä ajattelematta työttömyyttä lainkaan. Palaan sitten asiaan infotilaisuuden tunnelmissa.

Hyvää alkanutta kesää! Toivottavasti sää vielä muuttuu kesäisemmäksi, koska nyt on aivan liian viileätä. Lyhyt kesä menee hukkaan, jos sää ei suosi.


16 kommenttia:

 1. Oikein hyvää lomaa!

  Nauti kesästä - juhannuksen jälkeen on luvattu ilmojen lämpenevän.

  VastaaPoista
 2. Suomen suvi - aina yhtä oikukas. Oikein hyvää lomaa, nauti kesästä vaikka joskus sää vähän huono olisikin. On kuitenkin valoisaa ja vihreää!

  /Epäilevä

  VastaaPoista
 3. http://yle.fi/uutiset/taloustieteilijat_suomi_on_kaksoistaantumassa/7311945

  http://yle.fi/uutiset/stubb_perii_kataiselta_vuosia_naivettyneen_talouden/7307220

  VastaaPoista
 4. Ihanaa lomaa! Kesä on kesä, vaikka vähäluminenkin. Valoisaa on kuitenkin. Iloa ja valoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Nautihan rauhassa kesästä! Kylläpä sitä ehtii taas murehtia myöhemminkin...

  VastaaPoista
 6. Ja murheet pois meiltä kaikilta muilta, loppukesä on Suomessa lämmin. Ei tarvitse mihinkään matkustaa, senkun työttömänä lämmöstä nauttii, kuka haluaa ja jaksaa verenpaineiltaan!

  Tämä on kaikki säästöä tuleviin pakkasiltoihin, kun mennyttä ei tarvitse muistella!

  Hienoa, kun lapsia aidosti kannustetaan, se auttaa itsetunnon rakentamisessa ja toivottavasti myös siinä, kuinka nämä iänikuiset kiusanhenget niin päiväkodeissa, koulussa kuin työpaikoillakin saadaan vihdoinkin taltutettua ja ruotuun. Ovat paskiaiset saaneet niin paljon pahaa aikaan tässä maassa, että olisi jonkun aika tehdä tästäkin aiheesta oikein virallinen tutkimus! Tarkoitan siis kaikenkarvaisia kiusaajia maassamme.

  Valmennus tätä kiusaamista kohtaan täytyy aloitaa perheissä, joissa sen jäseniä pitää kunnioittaa ja arvostaa heitä heidän omien ominaisuuksiensa takia. Kuten kaikkia muitakin ihmisiä.
  Missä ovat perheiden henkiset arvot nykyään, jokainen velloo omissa oloissaan median syövereissä omien hienojen laitteidensa äärellä? Missä keskustelut teinien kanssa, missä keskustelut taaperoiden kanssa?

  Niin sanotut työlliset, lehdistön mukaan hyvän perheen omistavat voivat kertoa, että eivät ehdi kaikilta kiireiltään, mutta me työttömät perheelliset kyllä ehdimme vaikuttaa tähänkin asiaan jottei lisää uhreja tulisi.

  Kiusatuksi tuleminen on nimittäin vieläkin pahempi kohtalo kuin pitkäaikaistyöttömyys!

  Kaunista ja kuumaa loppukessää!

  Iines.

  VastaaPoista
 7. Hyvää kesää, samoin bietän kesää enkä ajattele työttömyyttäni, nyt kuitenkin olin päässyt haastatteluun ja toiselle kierroksellekkin. Toiveet olivat korkealla (katteettomasti) nyt sitten soittivat että valitettavasti en ole jatkossa. Mieli on maassa kun sateisen synkän päivän taivas, noh onneksi ei ennen juhannusta ilmoittanut ettei juhannus fiilis mennyt pilalle :)

  VastaaPoista
 8. Hyvää kesää, kyllä se tästä vielä lämpenee.

  Edelliselle anolle terveiset. Paljon puhutaan innostumisesta, mutta sen vastavoima on pettymys, ja joutuu tekemään paljon töitä, että saa sen edes nollattua. Itselläni kaksi tyrmäystä tällä viikolla.

  40-50+ porukalle ja nuoremmillekin, http://www.pollitasta.fi/2014/06/ikarasismi-on-kateva-veruke/ mitäs mieltä?

  VastaaPoista
 9. "Miksi hän siis lähettää hakemuksensa esimiehelle, joka viettää päivänsä yt-neuvotteluissa?"
  Hmm. Itse tässä nyt työnhaunohella (joka yksinään jo on mehut vievää työtä) olen "kuntakokeilun" tiimoilta tutustunut "ilmaiseksi-töihin" -aiheeseen analyyttisen empiirisesti. Ja toden totta! Tässä sitten koitan "ammattilaista" kouluttaa ymmärtämään, että työnantajia EI KIINNOSTA mitkään yli-ääliöt jotka heidän yt-kierroksissaan lähettelevät kaiken-maailman työhakemuksia. Siis minkäänlaisia. Ja eritoten ota-ilmaiseksi. Mutta jos TE-ministeriö haluaa, että tuhoan itseltäni nekin vähät mahdollisuudet työllistyä oikeisiin töihin, niin mikäs minä olen heidän toiveitaan vastaan taistelemaan .... Hullua, eikö?

  "Jos olisin itse myymässä osaamistani, puhuisin ostajan tarpeista ja hyödyistä."
  Totta. Mutta aina sen myyntipuheen laatiminen ei vain ole helppoa. Ja sitä lienemme me kaikki tässä opiskelemassa. Että miten sen oikein onnistuisi tekemään. Itse ainakaan en vielä ole siinä siis onnistunut. Mutta opiskellaan.

  "Kehittämisestä puhuvat mielellään näpertelijät, jotka eivät halua sitoutua mitattaviin tuloksiin."
  Kun sitä ei oikein enää tiedä mitä halutaan: dynaaminen, moniosaaja, aurinkoinen, yhteistyökykyinen, tulevaisuusfokusoitunut, eteenpäinvievä ... Kun ne aina muuttuu. Moniosaaja taitaa olla out ja dynaaminen nyt in. Kehittäminen on niiiin last season.

  "Jos työnhakija ei ehdi vastata puolessatoista viikossa sähköposteihinsa, hänen ei kannata odotella kutsuja haastatteluihinkaan. "
  Kyllä vain koitetaan vastata, ja kytätään sitä roskapostiakin. Kun niitä haastattelupyyntöjä on alettu lähettää myös sähköpostilla! Liekö toive ettei kutsuttava postia näkisi ja jättäisi sitten tulematta, kun olisi se "täyte" kuitenkin.

  "Tarkoitan esimerkiksi mainintaa, että Microsoftin Word on tuttu. Joskus on näpytelty myös Exceliä – ja jopa PowerPointia."
  Mielenkiintoinen toteamus. Mitenköhän tarkasti tuo osaaminen pitäisi ilmaista, kun se osaaminen usein kuitenkin toiveena on?

  "Ikärasismi on kätevä veruke, kun työhakija saa pakit. Näin hänen ei tarvitse korjata omia puutteitaan."
  Omalta osaltani, ja varmaan me kaikki muutkin, koitan korjata näitä "hakemusteknisiä" puutteitani, joilla ei taas ole mitään tekemistä itse osaamisen ja työkyvyn kanssa. Hauskaa tietenkin on, että ohitseni ovat menneet poikseutta minua nuoremmat (ja monasti osaamattomammat), miehet tai ne tutut. Nuorempi on usein nöyrempi, kuin elämän kivikoissa selviytymis-taistelussa pärjännyt ja työelämässä jo kannuksensa ansainnut 40-50 -vuotias. Tätä olen miettinyt, että miten iso vaikutus tällä mahdollisesti on? Ja jos pitää olla nöyrä, ei itsensä myyminen "rautaisena osaajana" ole ainakaan minun osaltani purrut. Päin vastoin.

  Olen sitä mieltä, että pikkasen on metsässä osin kirjoitelma. asenteeltaan.
  /Epäilevä

  VastaaPoista
 10. Olen lähettänyt yksinään tämän vuoden puolella noin 100 hakemusta, joista haastattelun on poikinut noin 7. Tyrmäyksiin turtuu, pikkuhiljaa. Se ottaa aikansa. Työtä tämä on, paikkojen etsiminen ja hakemusten vääntäminen. Kovaa ja karmaisevaa työtä.

  Viimevuonna olin aivan hajalla, ja osin vielä tänäkin vuonna. Nyt ... työmarkkinoiden entistään huonontuessa: minä en tälle mitään voi. Kuin koittaa tehdä entistä parempia hakemuksia. Ja koitan toteuttaa TE-ministeriön "tahtotilan" siitä, että jos ei muuta niin ilmaiseksi pitäisi töissä käväistä. Olkoon sitten niin. FEC en lähde, mutta kyllä minä vastaan vaikka puhelimeen kuukauden-pari jossain vaihteessa, jos se tämän yhteiskunnan pelastus on. Arvomaailma murtuu seuraavina parina tulevana vuotena työntekijöiden (työllisen väestön sekä työnhakija väestön) osalta, ennustan. Ja pahasti. Ja huonompaan suuntaan.

  Keittiönovetkin on jo koluttu, ne harvat, viho-viimeisinä keinoina. Ja yyteet tai omat sukulaiset niissäkin jo.

  /Epäilevä

  VastaaPoista
 11. http://rayhablogi.blogspot.fi/2014/06/47-miljardin-huijaus.html

  "TE-toimistoille sentään tulee lisää määrärahoja, 50 tekijän palkkaamiseen. Nyt rommahti työpaikkapula oikein kunnolla... ^-^"

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/12203349

  VastaaPoista
 12. Heh, taidan kohta kuulua osioon: "työvoimapoliittisista palveluista työttömäksi palanneet ja näissä palveluissa toistuvasti kiertävät henkilöt"

  http://www.findikaattori.fi/fi/37

  Tätä en kyllä ole tilannut =( .

  VastaaPoista
 13. ""Everyone is waiting for the unemployment rate to drop, but I don't know if it will much," Ricketts says. "Companies in the recession learned to be more efficient, and they're not going to go back.""

  "Unless you count family and friends and the person staring at you in the mirror. The uncomfortable truth is technology is killing jobs with the help of ordinary consumers by enabling them to quickly do tasks that workers used to do full time, for salaries." ...

  "Occupations that provided middle-class lifestyles for generations can disappear in a few years. Utility meter readers are just one example. As power companies began installing so-called smart readers outside homes, the number of meter readers in the U.S. plunged from 56,000 in 2001 to 36,000 in 2010, according to the Labor Department.

  In 10 years? That number is expected to be zero."

  http://news.yahoo.com/ap-impact-recession-tech-kill-middle-class-jobs-051306434--finance.html


  Näin.

  /Epäilevä

  VastaaPoista
 14. Hopsanssaa:

  http://sakutimonen.com/tag/tyollistamisvelvoite/

  "Olen ennenkin sanonut, että kuntouttavasta työtoiminnasta annetussa laissa ei ole mitään muuta kuntouttavaa kuin sen nimi. Kuka tahansa 500 päivää työttömänä ollut voidaan määrätä kuntouttavaan työtoimintaan. Vuoden 2015 alusta siihen voidaan määrätä jo 300 työttömyyspäivän jälkeen."

  /Epäilevä

  VastaaPoista
 15. Viimeisen kolmenkymmenen työvuoden aikana selkänahastani on nyhdetty kaikki se, mitä sieltä voi nyhtää.

  Olen ollut koko ikäni tunnollinen ruho, josta paljon on irronnut työnantajan tarpeisiin. Ilolla olen työni tehnyt ja kieltäynyt mahdottomista.

  Lisäksi lapsuudessani ja nuoruudessani olen saanut vanhempieni käskystä ja itselleni suuren ilon tuloksena kerätä lukuisan määrän marjoja, sieniä ym. muita luonnon tuotteita. Kiintiöni näiden nykyään työllistävien toimien osalta on täytetty jo ennen työttömyyttä.

  Vanhuudella (yli 50 v) on tietenkin etunsa, kaikki on jo koettu, rahat tienattu, lapset maailmalla ja sitä kivirekenä toimivaa velkaista omistusastuntoa ei ole milloinkaan ostettu.

  Unta vain, kuten kaikki. Elämä on.

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikista toivotuksista ja kommenteista! Palailen tässä vähitellen blogin pariin. Työtön ei ole oikeasti koskaan lomalla työttömyydestä, muuta kuin silloin, jos hän "menisi" eli pääsisi töihin!

  Enpä erityisemmin pitänyt tuosta ikärasismi-kirjoituksesta. Ehkäpä siksi, että "osui ja upposi"?

  VastaaPoista