tiistai 22. huhtikuuta 2014

Työttömyydestä englanniksiLöysin erittäin mielenkiintoisia nettisivuja, kun tuli (vasta nyt!) mieleeni googlata englanniksi työttömyysaiheesta. Olen viime aikoina hakenut tietoa ja blogeja englanniksi aivan muusta aiheesta, joten keksin vihdoin hakea jotain myös työttömyydestä. Englanninkielellä netistä löytyy yleensä aiheesta kuin aiheesta paljon enemmän asiaa kuin suomeksi, johtuen tietenkin siitä, että USAssa ja Britanniassa asuu huomattavasti enemmän ihmisiä kuin Suomessa, joten vertaiskokemuksia on todellakin saatavilla. Kokemukset ovat kuitenkin melko tai aivan samanlaisia kaikkialla - kansallisuudesta riippumatta.

Tässä eräs amerikkalainen linkki:

Linkin nimestä jo näkyy osuvasti (pitkäaikais)työttömyyteen liittyvä turhautuminen, ikävystyminen jne. Myös sieltä ”pöydän toiselta puolelta” rekrytoimasta voi joutua siihen tilanteeseen, ettei pääse enää pöydän kummallekaan puolelle. Artikkelin kommenteista näkyy taas ihmisten ajatusmaailman koko värikäs kirjo: haukutaan henkilön ulkonäköä (hiuksia, painoa) ja epäillään sitä, että hänen irtisanomisensa syynä ovat olleet huonot työtaidot tms. Samaan tapaan kulkevat usein suomalaiset vastaavat keskustelut. 

Tässä on todella pitkä artikkelisarja (linkki on sarjan viimeiseen osaan), jossa työttömät ovat kirjoittaneet kokemuksiaan. Siinä lukemista riittää, jos kaikki jaksaa kahlata läpi:

Tämä nimimerkki ”osuu ja uppoaa”:
Housewife, and not by choice
Se minäkin olen, kotirouva olosuhteiden pakosta.
 

5 kommenttia:

 1. Minulla on sellainen työnhakuun ja työhön liittyvä nettikurssi, jossa puhutaan paljon esimerkiksi psykologisista meitä itseä rajoittavista tekijöistä. Se on englanniksi ja maksaa aika paljon, mutta voisin vipata sen sinulle, jos lupaat ettet levitä sitä eteenpäin? Siitä on ollut paljon apua ainakin minulle. Se ei ehkä ole suoraan kohderyhmääsi tai ei välttämättä auta sinua työllistymään, mutta ajateltavaa se ainakin antaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos tarjouksestasi. En nyt aio ottaa sinulta vastaan kallista nettikurssia ilmaiseksi enkä siitä ole valmis maksamaankaan, joten thanks but no thanks.

  Rajoittavia tekijöitä on toki täällä ei-koskaan-rekrytoitavaksi-tulevien puolella sekä myös siellä rekrytoijien asenteissa.

  VastaaPoista
 3. Selvä juttu. Was just trying to help...

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, laitatko kiltti tuon kurssin tiedot tänne, voisin miettiä sen tilaamista.

  VastaaPoista
 5. Saat toki laittaa kurssin parhaita paloja sähköpostiini, jos haluat, mutta en tosiaan voi ottaa ilmaiseksi vastaan mitään kalliiksi mainitsemaasi. Tarjouksesi oli toki hyvin ystävällinen, kiitos siitä!

  VastaaPoista