sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Outoa asennoitumista


Olen havainnut työharjoittelupaikassani outoa asennoitumista siihen, millaisia ihmisiä tai ketä töihin yleensä palkataan, ja ketä taas ei! Ensinnäkin henkilöä, joka on ollut harjoittelupaikassani määräaikaisena ja oppinut talon tavoille, ei vakinaisteta, vaan hänen tilalleen haettiin uutta talon ulkopuolelta. Onko tässä määräaikaisessa sitten jotain sellaista ”vikaa”, ettei häntä vakinaistettu, vaan haluttiin joku ”mieleisempi” henkilö? Minähän en tunne tilanteen taustoja eivätkä ne minulle kuulukaan, mutta saan kai sitä – näin ikuisena joka paikan ulkopuolisena – ihmetellä? 

Outoa suhtautumista on mielestäni tämäkin: ”Ei ole merkitystä, onko (täällä töissä olevalla) henkilöllä harjoittelupaikan alaan liittyvää taustaa”… Alan koulutus toki pitää olla, mutta ”toimialan” (vaikea selittää paljastamatta ko. paikkaa tarkemmin) tuntemuksella ei sitten olekaan väliä? Millä sitten on? Minua tietenkään ei ollut alun alkaenkaan tarkoitus palkata harjoittelupaikkaani, vaan menin sinne suorittamaan opintoihini kuuluvan harjoittelun. On joka tapauksessa vaikeata, kun ei enää tiedä mistä narusta oikein pitäisi vetää kelvatakseen ja onnistuakseen työnhaussa!

2 kommenttia:

  1. Nykyään haetaan ja palkataan ns. hyviä tyyppejä, osaamisella ei ole niin väliä. Millainen on hyvä tyyppi on täysin subjektiivinen käsite eli työpaikan saaminen on ikävä kyllä tuurista kiinni. Nimim. Vielä työelämässä

    VastaaPoista
  2. Tiedän kyllä varsin hyvin tuon "hyvä tyyppi" -asian ja olenkin joutunut toteamaan etten selvästikään sellainen ole!

    VastaaPoista