torstai 28. kesäkuuta 2018

Propagandalehtinen


Ilmaisjakeluläpyskä Tamperelainen kunnostautuu jälleen (viimeksi: 2016/08/Syvä huokaus ) - tällä kertaa työttömyyden vähenemisestä valehtelussa sekä työttömien, köyhien ja huono-osaisten väheksymisessä.

”Työttömyys vähenee edelleen valtakunnan kärkivauhtia – Tampereella uusia työpaikkoja lähes 4 000”

https://www.tamperelainen.fi/tyottomyys-vahenee-edelleen-valtakunnan-karkivauhtia
Mihin 6000 työpaikatonta on voinut kadota tilastoista, kun kerran tehdyt työtunnit eivät kuitenkaan lisäänny? Työpaikattomat ovat joko muuttaneet muualle, jääneet eläkkeelle, ovat te-toimiston ns. toimenpiteissä tai poistuneet kokonaan muonavahvuudesta. Varmaa on se, että työpaikkoja ei ole vuoden aikana ilmaantunut tai ”syntynyt” niin paljon, että se selittäisi mahdollisen työnhakijoiden määrän laskun.


Taitaa olla toimituksen näppikseltä myös tämä ”lukijan” kirjoitus:
”Ovatko hyvinvointi- ja terveyspalvelut nykyään vain pitkäaikaistyöttömille ja muille sosiaalituen piirissä oleville?”

Eivät ole! Ymmärtääkseni palveluihin haluavia ei erotella statuksensa perusteella.

Maksaja ei pääse palveluihin”             https://www.tamperelainen.fi/

Joka tapauksessa jutun kirjoittaja on harvinaisen typerä ja ylimielinen henkilö. Jos hänellä kerran on työpaikka, niin miksei hän sitten mene työterveyshuoltoon tai yksityislääkärille? Hän kutsuu itseään maksajaksi, joten maksakoon sitten palveluistaan! Aivan vapaasti voi myös siirtyä sinne naapurimaahan ja viedä ”rahoituksen” mennessään…

Minulla on samalla tavalla mitta täynnä näitä ”veronmaksajia”, jotka kuvittelevat maksavansa aivan kaiken omista rahoistaan. Empatiakyky ja solidaarisuus ovat todellakin katoavia luonnonvaroja!



10 kommenttia:

  1. Se on trolli, joka kirjoitti itsensä pussiin.
    Käyttäköön työterveyshuoltoa, jos omat sanansa paikkansa pitää.
    Aika harvassa on terveitä ihmisiä nykyään. Tarkoitan lähinnä mentaalipuolta. Käyttäytymisestä, puheista ja kirjoituksista julkisilla foorumeilla olen tullut tähän lopputulokseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monilla tosiaan tuntuu joko iso pyörä heittävän pahasti tai sitten propaganda on uponnut otolliseen maaperään?

      Poista
  2. Turussa vastaavanlaista uutisointia... En enää löytänyt artikkelia, jossa kerrottiin, että vasta roimasti yli 50 000€ vuosituloilla siirtyy saajasta maksajaksi, mitä tulee siis veroihin.

    Niin moni tuntuu unohtavan, että mitkä kaikki on maksettu verovaroin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verovaroin meistä useimpia lopulta sponsoroidaan, vaikka muuta monet mielellään kuvittelisivat. Otetaan esimerkiksi vaikkapa julkisen puolen työntekijät sekä ne, jotka työskentelevät esim. IT-alan yrityksessä, joka toteuttaa (tai on toteuttavinaan) jotain ylihintaista valtion tietotekniikkaprojektia.

      Poista
  3. Mitä typerää tai ylimielistä alkuperäisessä kirjoituksessa oli vai ettekö ymmärtäneet asian ydintä ? Kirjoitus kuvaa hyvin nykytilannetta. Keskituloiset ovat lypsylehmiä, joita kuristetaan esim. kiky-sopimuksilla, lomarahojen leikkauksilla ym. Työterveyshuolto on tarkoitettu työhön liittyvien vaivojen hoitoon. Kyllä perusterveydenhuollot palvelut pitäisi olla kohtuullisella vaivalla ja odotusajalla saavutettavissa.

    VastaaPoista
  4. Työssäkäyvä, joka on työsuhde-etuineen täysin eri asemassa kuin työpaikattomat, kuvittelee
    työttömien ja ns. sosiaalitapausten olevan jotenkin etuoikeutettuja julkisiin terveyspalveluihin. No, emme me työttömät ainakaan ole - tai sitten kukaan ei ole minulle sitä kertonut.

    VastaaPoista
  5. " Työterveyshuolto on tarkoitettu työhön liittyvien vaivojen hoitoon."
    Vakituisesti työelämässä ollessani työterveyshuollosta tai sen kautta sai kyllä ihan kokonaisvaltaista huoltoa, ei vain suoranaista työperäistä huoltoa. On vissiin sitten ajat muuttuneet tuossakin. Tällä hetkellä määräaikaisuudessa ollen, olen käyttänyt työterveyttä työhöntulotarkastuksen verran ja sielläkin sain pyydettäessä kattavan labratestauksen.

    VastaaPoista
  6. Työterveyshuollon laajuus riippuu työnantajasta, ja nykyisenä ahneuden aikana siitä on ilmeisesti tapana tinkiä. Olen ollut sellaisessakin firmassa, jossa työterveyshuolto oli mallia "mene terveyskeskukseen".

    VastaaPoista
  7. Työterveyshuolto ei kuitenkaan korvaa julkisia verovaroin ylläpidettäviä terveyspalveluja. Ei työnantajaa voi velvoittaa kustantamaan kaikkia työntekijän terveyspalveluja.

    VastaaPoista
  8. Joka tapauksessa "pitkäaikaistyöttömät ja muut sosiaalituen piirissä olevat" eivät ole mitenkään etusijalla julkisissa terveyspalveluissa.

    VastaaPoista