torstai 31. toukokuuta 2018

Soitto TE-toimistosta taas


Jälleen kerran sain soiton TE-toimistosta. Miksihän niitä tuntuu tulevan kovin usein? Kolmen kuukauden väli tuntuu siis lyhyeltä. Mitä järkeä on päivittää ns. työllistymissuunnitelma joka kerta? ”Koska hallitus on näin määrännyt”…

Puhelun asiat:
  •         työnhakusuunnitelman päivitys -> hyväksyntä tehtävä parin päivän sisällä
  •          nyt oli ensimmäisen kerran puhetta työkokeilusta, mutta, ei kiitos, en halua sellaista nöyryytystä!
  •          sanoin myös etten halua sitoutua CV:n laittamiseen CV-nettiin, koska koen sen(kin) täysin hyödyttömäksi:


Palkkatukipaikoista oli myös puhetta ja virkailija katsoi heillä tiedossa olevia paikkoja. Valitettavasti heti kun eräs paikka kuulosti kiinnostavalta, se ”olikin jo mennyt”.

Lopputulema:
Ei mitään minun kannaltani hyödyllistä



8 kommenttia:

  1. Niin. TE-toimistojen tekemä "työ" on täysin tarpeetonta pelkän byrokratian pyörittämistä.
    Nekin tyypit voisi valjastaa johonkin tähdelliseen ja todella tarpeelliseen työhön (mitkä jätetään nykyään tekemättä, koska "säästetään").
    IT-ihmemaassa eletään tässä kohtaa vielä kumileimasinaikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soitto kerran tai kahdesti vuodessa riittäisi sekä oma yhteydenotto tarvittaessa.
      Täällä "IT-ihmemaassa" törmää muuten yllättävän usein puutteisiin ja virheisiin IT-asioissa!

      Poista
  2. Itse tiedustelin, että saisinko palkkatukea ja ei järjesty, koska olen ollut vasta puoli vuotta työttömänä...Kun opiskelee työttömyystuella niin sitä ei katsota näköjään työttömyydeksi. Palkkatyössä olen ollut viimeeksi 2015...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sinun tapauksessasi palkkatuen myöntäminen olisi paikallaan, mutta minkäs byrokratialle voi, se kun ei jousta. Minun kohdallani ei auta, vaikka olisi minkälaiset palkkatuet myönnetty, kun ei sitä palkkatukityötä ole. Palkkatukityö on kuitenkin tempputyöllistämisistä paras vaihtoehto, koska siinä saa oikeasti palkkaa (vaikka ei kovin kummoista).

      Poista
    2. Hyödystä en osaa sanoa, jotenkin tuntuu, että jalanjäljissäsi kuljen kohti vääjäämätöntä loppua...

      Jotenkin ihmetyttää uutisointi, että miten bkt:ssä on saavutettu 2008 iskenyttä lamaa edeltänyt taso, joten kaiken pitäisi olla nyt hyvin. Vaan näkyykö se käytännön arjessa mitenkään meillä kyydistä pudotetuilla? Noup.

      Olen yrittänyt olla ahkera Linkedinnissä ja kommentoida paljon julkaisuja, mutta jotenkin sekin vain tuntuu nostavan kiukkua esiin. Valitettavan usein törmää näihin ihmisiin, joilla ei ole työttömyydestä mitään käsitystä.

      Erääseenkin julkaisuun en voinut jättää kommentoimatta kun hehkutti hakeneensa 22 paikkaan ja saaneensa 17 haastattelukutsua, joista sitten valitsi muutaman, joihin meni. Oli henkilö sitä mieltä, että työnhaku on ihanaa aikaa...

      Pakko oli sitten esittää muutama asiallinen kysymys ja lyhyesti kertoa, miksei työnhaku ole kaikilla ihanaa... Ehkä olisi parempi vaipua tuostakin siirappia tihkuvasta, Marco Bjurnström-energiaa puhkuvasta kupla-formaatista pois, kun ei tuolla taida olla meidän kaltaisia pienen marginaalin edustajia saati edes sellaisia, jotka ymmärtäisivät, että hyvinvointi-Suomessa voi asiat olla näinkin huonosti toisilla.

      Poista
    3. Menestyminen (tai menestymättömyys) työnhaussa riippuu niin monesta asiasta, kuten: ala, ikä, persoona, onko ollut työttömänä ja kuinka kauan... Tässäkin keskusteluketjussa on monta henkilöä, jotka kertovat työllistyneensä:
      https://www.vauva.fi/keskustelu/3186267/tyottomat-mika-teidan-taman-vuoden-saldo-tahan-mennessa-haastattelut

      Poista
  3. Jännä juttu että edes ovat katsoneet sinulle palkkatukipaikkoja. Itselläni oli jyrkkä ei, ei päivääkään ennenkuin olen ollut sen 300 päivää työmarkkinatuella. Eli hitusen yli 3 vuotta työttömänä. Sen jälkeen sain useammankin paikan mistä kysellä. Tutut on kyllä päässeet heti työmarkkinatuelle putoamisen jälkeen käymään palkkatukitöissä jotta pääsevät taas ansiosidonnaiselle. Näyttää että naamakertoimen perusteella niitä jaellaan. Kyllä ketutti tuo toiminta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoan palkkatukityöni sain todella monen mutkan kautta: ensin menin ns. työhönvalmentajalle, josta ei ollut muuta hyötyä kuin se, että pääsin erääseen työvoimakoulutukseen, jonne en luultavasti muuten olisi tullut valituksi. Tämän työvoimakoulutuksen työssäoppimispaikasta sain sitten lopulta puolen vuoden palkkatukipaikan.

      Poista