keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Ainoa hyöty työpaikattomuudesta


Oikeastaan ainoa hyöty (pitkään jatkuneesta) työpaikattomuudesta on silmien avautuminen. Silmien avautuminen näkemään missä tässä yhteiskunnassa mennään. Jos olisin istunut lähes 30 vuotta samassa itsestään selvänä pitämässäni työpaikassa  leipiintyneenä odottamassa työpäivän päättymistä, viikonloppua, palkkapäivää ja lomia, saattaisin vieläkin olla shoppaileva kokoomuksen äänestäjä.

Kokoomus oli aikaisemmin nimeltään Kansallinen Kokoomus, jonka arvoja olivat koti, uskonto ja isänmaa.  Sana kansallinen on pudotettu puolueen nimestä pois eikä arvoistakaan ole jäljellä enää mitään. Kansalla ei ole mitään väliä, vaan se on lähinnä haitaksi, uskontona on raha eikä rahalla ole isänmaata. Vallanpitäjien johtoajatuksena on: ”Kaikki minulle, muille ei mitään.”

Seuraavat ajatukset ovat dokumentista ”Requiem for the American Dream” ja valitettavasti ne pätevät myös täällä Suomessa: 
- kansa on uhka vallanpitäjille
- väitetään että elinkeinoelämän etu on kansallinen etu
- eri maiden työväestö joutuu kilpailemaan keskenään, koska tuotanto on siirretty halpamaihin
- suuryritykset siirtävät verotaakan yhteiskunnalle
- sosiaaliturvaa huononnetaan, koska tulonsiirrot eivät hyödytä rikkaita (huom! aktiivimalli)
- alibudjetoidaan julkisia toimintoja siksi, että ne saadaan näyttämään kannattamattomilta ja siihen vedoten ne voidaan yksityistää
- omistavan luokan etuja ajetaan
- luokkatietoisuuden häivyttäminen palvelee vallanpitäjien etuja
- ihmisistä tehdään kuluttajia, jolloin heitä on helppo hallita (vrt. yhä uusien ostoskeskusten rakentaminen)
- kansalla ei ole todellista vaikutusmahdollisuutta
- myötätunto, solidaarisuus ja auttamisenhalu on tukahdutettu (kuvitellaan, että ”ideologiset” työttömät elävät juuri minun verorahoillani)11 kommenttia:

 1. Tarvittiin 40v. sodan jälkeen nostaa Suomi hyvinvointivaltioksi. Tarvittiin vain 25 Kokoomuksen hallitusvuotta tuhoamaan maamme talous, työllisyys ja sosiaaliturva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhu menee vain koko ajan röyhkeämmäksi ja kokoomus on muka edelleen suosituin puolue?!
   Siihenkin tietoon voinee suhtautua erittäin kriittisesti.

   Poista
 2. Mitähän tuo luokkatietoisuuden häivyttäminen tarkoittaa? Kaikki samaa keskiluokkaa? Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Kaikki ovat samaa keskiluokkaa, toisilla vain on vielä enemmän velkaa kuin toisilla.

   Poista
 3. Loistava kirjoitus! Olet tehnyt jo merkittävän työn pitäessäsi tätä blogia. Voit olla ylpeä sinnikkyydestäsi pukea vuodesta toiseen sanoiksi monen suomalaisen tunnot. Mitään en kirjoituksiisi pystyisi parempaa lisäämään. Voin oikein kuvitella, kuinka nämä kirjoitukseksi kismittävät tyypillistä itsekeskeistä kokoomus-keskustalaista. Pahinta kaikessa on juuri tuo, että mitään koti, uskonto, isänmaa Suomea ei näiden toimesta enää anneta tunnustaa, ainakaan valtamediassa. Onneksi voi ajatella omilla aivoillaan ja etsiä näkemyksiä muualta! Demokratiassa voi ihan itse rakentaa elämänsä ja ajatuksensa niinkuin parhaaksi näkee. Niinhän moni tekeekin ja hyvä niin. Vielä tuosta solidaarisuudesta ja muiden auttamisesta, niin sitäkin voi rivikansalainen edelleen harjoittaa ihan vapaasti ja onneksi moni niin tekeekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Eivätpä taida itsekeskeiset kokoomus-keskustalaiset näitä kirjoituksiani lukea? Jos lukevat, niin eivät ymmärrä ;-)
   Toivon minäkin, ettei solidaarisuus ole vielä kokonaan kadonnut.

   Poista
 4. Katsoin kys. dokumentin ja tuntuu, että osaltaan tuo vahvisti käsityksiäni yhteiskunnastamme ja talouspolitiikastamme. Täytynee varmaan katsoa uudestaan kun osa asioista meni täysin ohi kun kiehuin raivosta.

  Olen jo vuosia sitten lukenut kirjan The Trap, kirjoittanut Sir James Goldsmith. Suomeksi "Ansa" ja löytyy kirjastoista (Paavo Väyrynen suomentanut).

  https://www.youtube.com/watch?v=wwmOkaKh3-s&index=49&list=FLmW5JFasFE0o-Yq4_YvZxLw

  Youtube haastattelussa kirjan ydinanti, jossei kirjaa jaksa lukea. Profetiaalisesti kaveri on ennustanut kaiken, mikä on tapahtunut ja tulee tästä vielä pahenemaan, ellei kansa nouse kapinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Trap löytyy englanniksi netistä pdf-muodossa:
   http://www.sirjamesgoldsmith.com/wp-content/uploads/2015/01/The-Trap-Sir-James-Goldsmith.pdf. Taidanpa lukaista sen, jo ensimmäinen luku vaikutti hyvin kiinnostavalta.

   Poista
 5. Sain just yhdestä määräaikaisen paikan hausta pakit. Kanssakilpailijoita on lähemmäs 70.
  Eli näin sitä mennään töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätähän se valitettavasti on. Miksi et vain "mennyt" töihin? Kyllä varmasti aktiivimalli kannustaa sinuakin "ottamaan töitä vastaan".

   Poista
 6. Hehee. Oltiin kaverin kanssa rakennusalan kurssilla Kokkolassa. Kaverini haki kurssin aikana autokuskin paikkaa Kokkolassa. Hän sanoi 80 ihmisen hakeneen tätä paikkaa. :) :) Suomessa on huutava pula oikeista palkkatyöpaikoista. :/

  VastaaPoista