torstai 7. joulukuuta 2017

Suomi 100, minä työpaikaton

Suomi täytti eilen kunniakkaat sata vuotta juhlallisuuksien kera. Työpaikattomia ja köyhiä varten on itsenäisyyspäivänä leipäjono. Työttömien edustajille, kuten meille työttömyydestä bloggaaville, ei tule kutsuja linnanjuhliin - sen sijaan kaikenlaiset tubettajat sinne kutsutaan… No, siinä on arvot ja arvostukset kohdallaan!


Ikäisistäni on tämän mukaan 90 % (!) työelämässä.

Vuonna 1966 syntyneet 75413    
Työttömiä        10 % (7500)     
Töissä             90 % (67900)   

Mitä jos yhtäkkiä kaikki viisikymppiset (50…59 v) potkittaisiin pois työpaikoilta?! Mitä jäisi jäljelle? Miksikö juuri minä en ole työelämässä, vaikka minun työikäisenä, työkykyisenä ja työhaluisena siellä toki ”pitäisi” (ainakin omasta mielestäni…) olla? Ehkäpä näiden syiden vuoksi?

6 kommenttia:

  1. Ei sinne presidentin linnan itsenäisyyspäivän juhliin kutsuta ketään työtöntä tai työllistä tavista. Eihän tuossa muuten sanottu, että 90% on töissä vaan 10% on työttömänä. Olihan siinä 4% ikäluokasta kuollutkin.

    VastaaPoista
  2. "Taviksia" kyllä kutsutaan presidentinlinnaan, mutta ei työttömyyden tai työllisyyden perusteella vaan sellaisia, joita presidentti on tavannut esim. maakuntamatkoillaan. Yhteiskunnallisia epäkohtia kommentoivia sinne varmaankin kutsutaan vähemmän - tai ei lainkaan?

    Suurin osa viisikymppisistä kuitenkin on työelämässä ja ymmärtäisin, että vain elossa olevat ovat tuossa 74 000:ssa (kuolleet jo vähennetty luvusta).

    VastaaPoista
  3. Saitko muuten TYÖPAIKATON sitä onnittelutekstaria??

    VastaaPoista
  4. Sain onnittelutekstarin. Sen saivat siis myös työpaikattomat - ainakin minun tapauksessani.

    VastaaPoista
  5. http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/12/09/harvinaisen-harski-hallitus/
    Hallitus vit...lee työttömille nyt oikein tosissaan. :(

    VastaaPoista
  6. Työttömien vainoaminen, rankaiseminen ja syyttäminen työttömyydestään menee jo aivan liian pitkälle! Eikö tähän pitäisi jo jonkun (ihmis)oikeusasiamiehen puuttua?

    VastaaPoista