maanantai 26. kesäkuuta 2017

Työnhakukooste, päivitetty

Tuoreimmat työpaikkahakemukseni, joiden hakuaika on päättynyt toukokuussa:
1. hakemus:   77 hakijaa, neljä kutsuttu haastatteluun (ei minua, mutta en sitä odottanutkaan…)

2. hakemus:   Vuorotteluvapaan sijaisuus: hylkäysviesti saapui yli 1,5 kk hakuajan päättymisen jälkeen. Siinä meni viimeinenkin työllistymismahdollisuuteni.

3. hakemus:  Taysin paikka: ei jatkoon, ei kerrottu hakijoiden eikä haastateltujen määrää (herättää kysymyksen rekrytointiprosessin avoimuudesta)

4. hakemus:    Työpaikka eräässä lähikunnassa: 84 hakijaa, 5 haastateltu, valittu (toimistosihteerin paikkaan…), miespuolinen maisteri
(todennäköisesti ainoa ”haastateltu”)

Neljä työpaikkahakemusta saattaa olla jonkun mielestä vähän, mutta minulle se on paljon, koska sellaisia työpaikkoja, joita yleensä ”voin” hakea on todella niukasti tarjolla. Koulutusvaatimuksen ja/ tai työkokemuksen pitää edes jollain tavalla sopia työnhakijaprofiiliini, mutta eipä sekään tarkoita, että minulla olisi todellisia mahdollisuuksia saada yhtäkään niistä työpaikoista!

4 kommenttia:

 1. 84 hakijaa yhtä paikkaa kohden. Työnantajilla on, mistä valita. Ei ihme, että vaatimukset tiukentuvat ja hakijoita karsitaan mielivaltaisilla tavoilla.

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Ei ole enää minkäänlaisia työllistymistoiveita.

  VastaaPoista
 3. Kaverini haki autokuskin paikkaa Kokkolassa. Yli 70 hakijaa oli kuulemma ollut yhteen paikkaan. Ei tullut hän valituksi. :'( :'(

  VastaaPoista
 4. Tässä maassa ei ole töitä kaikille, mutta eipä niitä oikein ole missään muuallakaan Euroopassa, paitsi poliitikoille palkintovirkoja EU:ssa.

  VastaaPoista