torstai 16. heinäkuuta 2015

Kolme kertaa kuusiKuuden vuoden työttömyyden ja kuudennen työvoimakoulutuksen jälkeen olen pääsemässä kuudeksi kuukaudeksi palkkatukityöhön. Siinä on jo monta kuutosta.

Palkkatukityöhön työllistymiseni ei olekaan ollut aivan viivasuora eikä yksinkertainen prosessi, nimittäin: 
Ensin menin työhönvalmentajan juttusille. Kun olin saanut kutsun työvoimakoulutuksen haastatteluun, mainitsin siitä työhönvalmentajalle, joka on samasta oppilaitoksesta, missä koulutus järjestettiin. Hän saattoi siis myötävaikuttaa koulutukseen pääsyyni, mutta ei haastatteluun pääsyyni.
Mitään muuta hyötyä ei ns. työhönvalmennuksesta kohdallani ollut.
Seuraavaksi työssäoppimispaikkani sattui olemaan sellainen, että siellä tarvittiin tekijää ja arvostettiin osaamistani (mitä tähän asti yleensä ei ole tapahtunut).

Nyt on menossa työnantajan osuus palkkatukityöni järjestämisessä, mikä sitten kestääkin… Heidän pitää mm. laittaa paikka kaupungin intranettiin kuukaudeksi, että osa-aikaiset työntekijät voivat halutessaan tehdä siitä valituksen!

3 kommenttia:

 1. Voi hyvä Sylvi mitä byrokratiaa. Mutta jospa nyt saisit edes sen kuuden kuukauden pestin. Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
 2. Peukut pystyssä täälläkin! Hyvin hoidettu palkkatukipesti voi johtaa vaikka mihin, ja mikä tärkeintä, se näyttää CV:ssä hyvältä - siinähän ei tarvitse eritellä sitä, maksoiko osan palkasta (tai jopa koko palkan) valtio vai ko. työnantaja kokonaan. Itse olin 2008-2010 kahden vuoden palkkatukityössä, ja tuo työkokemus mahdollisti myöhemmin alan ammatillisen perustutkinnon suorittamisen ja edesauttoi varmasti myös työllistymistäni nykyiseen työhöni. Nyt sormet ristiin ja odottamaan, että saat sen mitä ansaitset eli työpaikan :)

  VastaaPoista
 3. Eihän tuo (mahdollinen) palkkatukityö mikään riemuvoitto ole,
  mutta todellinen työvoitto kyllä...

  VastaaPoista