perjantai 12. elokuuta 2011

Kahvi(tu)ttelusta


Jokin aika sitten (ainoana työttömänä joukosta) jouduin jälleen kerran kuuntelemaan työllisten keskustelua – tällä kertaa työpaikkojen kahvikäytännöistä:
Käytäntö 1: Joudutaan juomaan pahaa automaattikahvia, koska omat keittimet on kielletty mm. paloturvallisuussyihin vedoten.
Käytäntö 2: Viimeiset kahvitipat ottavan kuuluisi keittää uutta kahvia, jolloin kukaan ei ota sitä viimeistä kahvikupillista ja pannun pohjalle muodostuu tervalillinki.
Käytäntö 3: Keität pannullisen kahvia ja menet omaan työhuoneeseesi (jollain on sellainen!) odottamaan kahvin valmistumista. Kun tulet takaisin, pannu on tyhjä.

Työttömällä ei tällaisia ongelmia ole: hän voi keittää sellaista kahvia kuin haluaa niin paljon kuin haluaa, saa juoda kaiken itse eikä hän jätä keittimeen kahvia seisomaan.

Joutuukohan kukaan toinen työtön kuuntelemaan yhtä paljon (= aivan liikaa) työssäkävijöiden juttuja kuin minä? En oikeasti enää jaksaisi! Myös eilen oli tällainen tilanne ja minun oli pakko ottaa fyysistä etäisyyttä (henkinen etäisyys on jo) töistään keskustelevaan porukkaan.

1 kommentti:

  1. Kannattaa silti muistaa kahvin terveysvaikutukset esim:

    http://selitys.com/2011/12/tiesitko-nama-faktat-kahvista/

    "Kofeiinin on myös arveltu aiheuttavan osteoporoosia sekä hedelmällisyysoireita."

    VastaaPoista