torstai 30. kesäkuuta 2022

Kuin viimeistä päivää

Viimeisiä viedään perjantaina eli viimeiset työpäiväni tällä tietoa ovat kohta menneet. Tässä vaiheessa on aika sama, miten ahkerasti vielä töitä teen, koska jatkoa ei ole nykyisessä paikassa minulle tarjolla. Tulevaisuus on jälleen ”täynnä mahdollisuuksia”, sikäli kun se voi tämänikäisellä olla. Ei oikein hyvältä nyt näytä lähes kahden vuoden jälkeen - pitääkö minun taas kerran alkaa painajaismaiseen työnhakuun? Jälleen paluu työpaikattomaksi/ työttömäksi työnhakijaksi/ työpaikkaa vailla olevaksi…

Eipä sitten muuta kuin neljää työpaikkaa kuukaudessa hakemaan, vaan mistäpä niitä haettavia löytyy, kun tähänkin asti ovat realistiset haettavat työpaikat olleet hyvin harvassa?

Tänä kesänä minulle tuli jo 56 vuotta täyteen, eli numerot ovat siinä mielessä väärin päin, että jos ne olisivat 65, olisi virallinen eläkeikäni jo täynnä, mutta nyt siihen on vielä (enää?) 9 vuotta.

Työpäiviä jäljellä 1, työttömyys jatkuu parin vuoden jälkeen (toki muutamia työttömyyspäiviä oli eli se yksi pakollinen ennen vuorotteluvapaan alkua sekä pari päivää elokuussa 2021).

Toisaalta noin kahden vuoden aikana minulla on ollut vain 2 x 2 viikkoa lomaa, joten (kesä)tauko heinäkuussa tulee tarpeeseen, mutta sen jälkeen olisi elo- tai viimeistään syyskuussa syytä olla jo seuraava työsopimus tiedossa, mitä ei nyt valitettavasti ole.


6 kommenttia:

  1. Vaikea kommentoida mitään, mutta sympatisoin. Jaksamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on tällaista - tai ainakin minun kohdallani näyttää olevan.

      Poista
  2. Tsemppejä vaan. Tämäse on mukavaa lystiä kun on päässyt jo uuteen systeemiin mukaan ja saanut hakea ne neljä paikkaa per kuukausi. Näin +40 vuotiaalle pitkäaikaistyöttömälle joka hakenut aikaisemminkin niitä samoja paikkoja vuosien saatossa useampaan otteeseen. Ei turhauta ei ja pikkuhiljaa alkaa mielikuvituskin loppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Uusi systeemi on täysin älytön, koska töihin haluava työtön hakee joka tapauksessa töitä (jos on sopivia paikkoja, joita hakea). Omaan koulutukseeni ja työkokemukseeni sopivat paikat ovat aina olleet melko vähissä, eivätkä ne mitenkään ole viime aikoina lisääntyneet. Samoja paikkoja sitten haetaan uudestaan ja uudestaan? Päättäjät eivät ymmärrä (tai halua ymmärtää) sitä, ettei työhakemusten määrän lisääminen lisää mitenkään työpaikkojen määrää tai työllistymistä. Heidän ns. työllisyystoimernsa ovatkin vain näennäistoimia.

      Poista
  3. "Päättäjät eivät ymmärrä (tai halua ymmärtää) sitä, ettei työhakemusten määrän lisääminen lisää mitenkään työpaikkojen määrää tai työllistymistä."

    On maailman haastavin asia saada yksikään kokoomuspaskiainen ymmärtämään tuo lause.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokoomuspaskiainen ja kaikki muut puoluepaskiaiset. Samaa kokoomusajattelua eri nimillä.

      Poista