keskiviikko 28. elokuuta 2019

Näin selviät unelmien romuttumisesta


”Työ- ja opiskelupaikat ovat välillä kiven alla. Kun unelma sortuu, on viisasta armahtaa itseään ja keksiä muuta mielekästä tekemistä.”


   5 TAPAA KESTÄÄ PETTYMYKSIÄ

1 OTA ETÄISYYTTÄ ASIAAN.
Pysähdy pohtimaan vaihtoehtoja ja ratkaisuja. Keskity ennemmin toimimiseen ja ongelman ratkaisemiseen kuin murehtimiseen.

2 TUNNISTA OMAT VAHVUUTESI.
Muistuta mieleen, missä sinä olet hyvä ja milloin olet onnistunut. Miten toimit silloin? Auttaisiko se tässäkin tilanteessa?

3 OLE ARMOLLINEN ITSELLESI.
Kysy itseltäsi välillä, vaaditko liikaa. Hyväksy se, ettei kaikki mene kuten haluaisit.

4 KEKSI MIELEKÄSTÄ TEKEMISTÄ.
Sen sijaan, että murehdit epäonnistumista yhdellä elämän osa-alueella, yritä hankkia onnistumisen kokemuksia joltain toiselta.

5 PIDÄ HUOLTA ITSESTÄSI.
Syö ja nuku hyvin, harrasta liikuntaa ja koeta palautua töistä. Jos stressiä, muutoksia tai pettymyksiä tuntuu olevan liikaa, hae apua ammattilaiselta.


1 Ota etäisyyttä asiaan.
Työpaikattomuuteen on vaikea ottaa etäisyyttä, koska se on jatkuvasti läsnä rahattomuuden muodossa ja siten, että en ole missään töissä vaan ”aina” kotona.

2 Tunnista omat vahvuutesi.
Tunnen omat vahvuuteni, mutta en osaa vakuuttaa ketään niihin liittyen. Viimeksi onnistuessani työllistymisessä, toimin samalla tavalla kuin aina työpaikkaa hakiessani olen toiminut. Se ei vain enää tuota tulosta.

3 Ole armollinen itsellesi.
Selvästikin aivan tavallisen, kohtuupalkkaisen työpaikan saaminen on ”liikaa vaadittu”?!

4 Keksi mielekästä tekemistä.
Tässä ei ole varsinaisesti ongelmaa, mutta mielekäs tekeminen usein maksaa - tai ei ainakaan tuo palkkaa/ lisää rahaa.

5 Pidä huolta itsestäsi.
Syön ja nukun hyvin, harrastan liikuntaa ja koetan palautua työpaikattomuudesta, mutta pettymyksiä tuntuu olevan liikaa. Sellaista ”ammattilaista” ei ole joka pystyisi auttamaan minua työllistymisessä.


8 kommenttia:

  1. 1. Työkkärin täti ehdotti mulle just harkkaa saisin 200€ kuukaudessa ja se on kuulemma kauhean suuri summa XD
    Se 9€ kulukorvaus eihän iha noin paljoa oo ei sillä taloja rakenella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, eivät nämä summat todellakaan huikean suuria ole.
      Kulukorvaus ei kata matkoja ja lounasta, hyvä jos edes toisen niistä.

      Poista
    2. Oliko muuten vielä niin, että kulukorvaus maksetaan jälkikäteen työttömyyskorvauksen yhteydessä? Eli jos työtön aloittaa kuun alussa vaikkapa työkokeilun ja hänelle maksetaan seuraavan kerran työttömyyskorvaus kyseisen kuun lopussa, hän saa nämä työkokeilun kulukorvaukset myöskin vasta silloin, vaikka niille rahoille olisi ollut tarvetta jo heti työkokeilun alettua. Työttömällä harvoin on tilillään mitään "puskuria", jolla voisi etukäteen kustantaa tuollaisia matka- ja lounaskuluja.

      Poista
    3. Jälkikäteen nuo aina maksetaan. Itsekin olen joskus näitä "huimia" kulukorvauksia saanut.

      Poista
  2. Ja Tamperelainen-lehden mielipidepalstalla työttömien "työllistymistä" auttavan yrityksen edustaja nillitti, että työttömille ei työ maita: https://www.tamperelainen.fi/blogi/795387-valtaosa-tyottomista-ei-halua-tyollistya

    "Me tarjosimme erityistä Aktiivimallipakettia työttömille. Paketin vastaanottaessaan työntekijä sai meiltä sitoumuksen, että järjestämme hänelle täydellä palkalla mallin mukaisen tuntimäärän työtä. Vaikutus henkilön tuloihin olisi ollut 250 euroa/jakso, siis 1 000 euroa vuodessa! "

    Aikamoinen palkkaus, mikäli täydellä palkalla tarkoittaa 1000 euroa vuodessa. Vaikuttaisi siltä, että tarjous sisältää jonkin verran palkattomia työtunteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä näitä nillittäjiä, vinkujia ja vonkujia riittää! Tämäkin on joku työttömillä rahastava "yrittäjä" eikä todellakaan mikään hyväntekijä, kuten kuvittelee olevansa. Tuhat euroa kuukaudessa tässä tarvitaan "vaikutuksena tuloihin", joku teoreettinen tuhat euroa vuodessa on melko marginaalista.

      Pitäisi tuntea tarkemmin nämä tapaukset sen suhteen, kenelle on "tarjottu" ja minkälaista työtä voidakseen ymmärtää "kieltäytymisten" mahdolliset syyt.

      Poista
    2. Eiköhän tuo 250e/jakso tarkoita että aktiivimalli täyttyy eli 10e tuntipalkalla 3kk jaksossa töitä olisi 25h. En kyllä yhtään ihmettele ettei työntekijöitä löytynyt. Itse olen ollut koko ajan alennetulla tuella ja ihan tarkoituksella. Mihinkään aktivointiin en lähtisi vain mallin ehdot täyttääkseni. Sen verran typerä koko malli oli että sitä on syytäkin boikotoida.

      Marginaalista tuo on siksikin että osalle toimeentulotuki korvaa leikkauksen eli ei juuri mitään hyötyä tuosta 250e koska se leikkaa toimeentulotukea. Muutenkin mielipide oli kokomuuksen valtuutetun höpinää työhaluttomista työttömistä vaikka kyseinen sälli tuskin tuntee valtaosaa heistä.

      Poista
    3. Minäkään en ole kertaakaan edes yrittänyt täyttää äärimmäisen typerän aktiivimallin ehtoja. Mitä olisi hyödyttänyt kerran tai kaksi rynnätä "paniikinomaisesti" jollekin turhalle kurssille, jonne ei todennäköisesti olisi edes päässyt/ joutunut. Heti ilmoitettiin myös, ettei näille kursseille oteta pelkästään aktiivimallin täyttämisen vuoksi. Lisäksi kustannuksia kulkemisesta tulisi mahdollisesti enemmän kuin aktiivimallin vähennys on. Joka tapauksessa, kolmen kuukauden välein on jo melkoisen mahdotonta toteuttaa aktiivimallin älyvapaat ehdot. Annoin siis koko paskan olla, mutta kyllä silti todella ottaa päähän jo ennestään surkeasta työmarkkinatuesta nyhdettävä vähennys!

      Toimeentulotukea ei kannattaisi tässä yhteydessä liikaa korostaa, koska sitä eivät kaikki edes saa ja se on kuitenkin viimesijainen tukimuoto. Sen sijaan pitää enemmän tuoda esiin aktiivimallin järjettömyyttä ja työmarkkinatuen tai peruspäivärahan riittämättömyyttä eikä sitä, että aktiivimallin vähennyksen saa mahdollisesti kompensoitua.

      Kokoomuslaisuus selittää paljon - tai oikeastaan kaiken - Tamperelaiseen kirjoitetussa sanallisessa oksennuksessa. Näitä kirjoituksia on ollut Tamperelaisessa ennenkin, ja olen niitä myös kommentoinut:
      Syvä huokaus 26.8.2016
      Propagandalehtinen 28.6.2018

      Poista