torstai 16. toukokuuta 2019

Ikäsyrjinnätöntä alaa ei ole


Olen ikäväkseni joutunut saamaan useita vahvistuksia ikäsyrjinnän olemassaolosta tehtyäni havaintoja erään ”alani” (tai alan, jolle viimeksi kävin työvoimakoulutuksen) edustajista. Lähes poikkeuksetta he ovat nuoria ja kauniita. Mitäpä työllistymisen mahdollisuuksia minulla sitten on? Olisiko jossain kellarissa (pimeässä) minulle työpaikka tarjolla? Kuitenkin meillä ”ikääntyneillä” pitkäaikaistyöpaikattomilla olisi vielä paljon annettavaa työelämässä.

”Pitkäaikaistyöttömien joukossa on paljon korkean koulutustason työnhakijoita, jotka ovat työorientoituneita, motivoituneita ja suhtautuvat toiveikkaasti työllistymiseen, selviää Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta.”
Työttömissä työnhakijoissa on työvoimapotentiaalia, vaikka työttömyys olisi pitkittynyt pitkäaikaistyöttömyydeksi. Tämä käy ilmi Itä-Suomen yliopiston Alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatian tutkimuksesta, jossa selvitettiin työttömien, työnantajien, työllistyneiden työttömien sekä palveluntuottajien arvioita yli vuoden työttömänä olleiden työllistymismahdollisuuksiin vaikuttavista tekijöistä. Tutkimukseen osallistuneet pitkäaikaistyöttömät olivat TE-palveluiden palvelutarvearvion perusteella henkilöitä, joilla ammattitaito ja osaaminen olivat työllistymisen kannalta riittävällä tai lähes riittävällä tasolla. Tutkimus perustuu kattavaan kysely- ja haastattelututkimusaineistoon.
Yleinen käsitys pitkäaikaistyöttömistä ei tee oikeutta tälle tutkitulle ryhmälle, jolla on paljon osaamista ja kokemusta. Toivottavasti tutkimuksemme osaltaan muuttaa stereotyyppisiä käsityksiä, erikoistutkija Arja Kurvinen Itä-Suomen yliopistosta sanoo.
TE-palveluiden tuet tunnetaan heikosti – estää pitkäaikaistyöttömien palkkaamista
Tutkimuksen kolme muuta päähavaintoa koskevat sosiaalisten verkostojen merkitystä työllistymisessä, ikää työllistymisen esteenä sekä sitä, että työnantajat tuntevat TE-palvelujen mahdollisuuksia ja pitkään työttömänä olleiden työvoimapotentiaalia heikosti. Sekä työnantajat että työttömät toivat rekrytointikanavista esille henkilöverkostojen merkityksen. Vaikka työnantajat arvioivat, että työnhakijan ikä ei ole erityisen ratkaiseva tekijä kun uusia työntekijöitä palkataan, työttömät kokevat iän merkittävimmäksi työllistymisen esteeksi.

Mitään fyysisiä tai psyykkisiä esteitä minulla ei työllistymisen suhteen olisi, mutta ikäni ja pitkä työpaikattomuus ovat syitä olla kiinnostumatta minusta työnhakijana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti