perjantai 11. tammikuuta 2019

Aktiivimalli etoo


Heikomman kiusaaminen ja lyödyn lyöminen on raukkamaista ja vastenmielistä toimintaa. Tätä taustaa vasten ns. aktiivimalli on iljettävä, törkeä ja oksettava!

Olen nyt saanut Kelalta kokonaista kaksi peräkkäistä päätöstä työmarkkinatukeni alentamisesta ns. epäaktiivisuuteni vuoksi:
”Työmarkkinatuestasi on annettu uusi päätös 1.1.2019 alkaen.”
”Työmarkkinatuestasi on annettu uusi päätös 7.1.2019 alkaen.”

Kumpaakaan näistä turhista ilmoituksista en olisi kaivannut. Miksi niitä edes lähetetään kirjeitse, kun muuten kaikki hoidetaan sähköisesti? On taas älytöntä paperin tuhlaamista. Kyse ei ole siitä, etten ole ollut ”aktiivinen” (en ole hake(utu)nut millekään CV-kurssille), vaan siitä, että Suomen hallitus ja eduskunta koostuu pahantahtoisista kiusaajista. Empatiasta meitä työpaikattomuudesta kärsiviä kohtaan ei ole havaintoja. Kansalaisaloite, joka keräsi 150 000 nimeä on vaiettu kuoliaaksi, sen sijaan saamme piakkoin seuraavan työttömien kiusaamismallin suoraan kakkosesta.

Tässä yksi kirjoitus aktiivimallin täydellisestä toimimattomuudesta:


Aiemmat bloggaukseni aktiivimallista:


6 kommenttia:

  1. Muistelen lukeneeni jostakin erään työnantajan kommentin aktiivimalli kakkosen pakkohakemiseen liittyen. Hän kertoi, että laittaa yrityksensä verkkosivuille erillisen sähköpostiosoitteen, johon nämä aktiivimalli kakkosen pakkohakemukset voi suoltaa, ettei yrityksen virallinen sähköposti tukkeudu. Ja näinhän siinä tulee yrityksissä käymään, kun työttömät paniikissa pommittavat työnantajia näillä pakkohakemuksillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aktiivimalli kakkosta emme todellakaan tarvitse, koska työpaikat eivät hakemalla lisäänny. Sitä turhien hakemusten ja raporttien määrää!

      Valitettavasti päättäjät eivät kuuntele asiantuntijoita, vaan pilkkaavat heitä "kaiken maailman dosenteiksi". Kuitenkin nämä dosentit ja vastaavat ovat ns. kansan pulssilla aivan toisella tavalla kuin todellisuudesta vieraantuneet, eduissaan ja palkkioissaan kylpevät kansanedustajat.

      Poista
  2. Niin. Työttömäksi saneerattujen ihmisten hiostamiseen rahaa löytyy pohjattomasti.
    Muuten jakovaraa ei ole, sanoo Orvon Petteri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti sitä "jakovaraa" on aina niille, jotka eivät edes mitään tarvitse. On tämä touhu aivan käsittämätöntä!

      Poista
  3. Nämä aktiivimallit ymmärtäisi paremmin jos eläisimme vielä 80-luvun kaltaista nousukautta, jolloin kaikille halukkaille oli sitä oikeaa ja toimeentulon turvaavaa palkallista työtä tarjolla.

    Viimeisimmässä työpaikassani vanhimmat työkaverini kertoivat huvittavasti, että silloin 80-luvulla jopa "apupojilla" oli omat apulaisensa ja jengi saattoi vaihdella lennosta työpaikkaa liki viikottain, mikäli joku työnantaja maksoi parempaa palkkaa. Ja niitä töitä riitti vaikka kellon ympäri jos ahkerasti jaksoi paahtaa.

    Pankeista sai lainaa heittämällä, rahaa jopa kuulemma tyrkytettiin ja hommattiin omakotitalot, veneet ja Mersut.

    Sitten tuli 90-luvun lama, josta periaatteessa ei olla vieläkään noustu kunnolla vuoden 2008 taantuman ohella ja nythän jo väläytellään uudesta laskukaudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aktiivimalli(t) ei(vät) todellakaan sovi ahneuden ja globalisaation aikaan, koska työpaikkoja on kadonnut niiden myötä valtavasti ja lisää katoaa.

      Minulla oli siitä erikoinen tilanne, että olin lähes koko 1990-luvun töissä kunnes jäin äitiyslomalle. Taantuma on puolestaan henkilökohtaisesti jatkunut vuodesta 2009, jolloin määräaikainen työni päättyi eikä tilanne tästä tule paranemaan.

      Poista