keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Voi prkle!


No niin… nythän alkoi typasta kuulua ”iloisia” uutisia. Sain nimittäin kutsun palveluinfoon, jonne en pääse sinä päivänä menemään. Heti menivät sukset ristiin! Olin laittanut asiasta sähköpostia, josta väitettiin ettei se ollut muka tullut perille, kun soitin ja kysyin perään. No nyt sitten heidän infostaan poissaolon syyksi ei käy se, että en ole silloin Suomessa. "Me emme jousta täällä."
(Juuri minun tuuriani, että info olisi juuri silloin kun olen ajat sitten varatulla ja kauan suunnitellulla matkalla.) Sairaus kuulemma kelpaa syyksi, mutta miten voisin tietää olevani sairaana 10 päivän päästä? TE-toimistollahan matkoilla oleminen (ainakin ennen) kelpasi syyksi poissaoloon ja annetun ajan siirtoon. Nyt aion sitten lopettaa ns. työnhakuni ja olla ilman sitä viheliäistä kuutta sataa euroa kuukaudessa. Työnhakuni toki katkeaa automaattisesti, kun en ilmesty heidän infoonsa… Tuleepa sitten kokemus karenssista tai jostain, en tiedä mitä on edessä, mutta lopetan työttömänä työnhakijana olemisen virallisesti, jos menee liian vaikeaksi. Voin palata työnhakijaksi, sitten kun jälleen pääsen TE-toimiston asiakkaaksi, vaan toivottavasti onnistun saamaan työpaikan sitä ennen (ainakin yksi mahdollisuus on nyt haastattelukutsun saatuani.) Jopa työhaastattelun siirto onnistui, mutta tämän ei! Olisi kyllä ollut hienoa saada valita vapaaehtoisesti siirtyykö näiden Treen pskapalveluiden ”asiakkaaksi” vai ei! 
Jotain tämänkaltaista osasinkin pelätä siirtyessäni eli joutuessani typaan. Valitettavasti epäilykseni eivät osoittautuneet vääriksi. Miksi ei vain voisi antaa uutta aikaa mukisematta? Onko kyseessä säännöt vai vallankäyttö?


Päivitys: Laitoin vielä kerran typalle sähköpostia ja nyt minulle soitti sieltä järkevä ja ystävällinen naishenkilö, joka sanoi että tietenkin infon ajankohdan voi siirtää matkan vuoksi! Toivoimme vielä yhdessä ettei tätä infoa (lokakuussa) edes tarvittaisi, kun minulla on työhaastattelu tiedossa. Töykeä mieshlö, jonka kanssa puhuin aamulla puhelimessa, oli siis väärässä - ja annoinkin asiasta palautetta.

6 kommenttia:

  1. No hyvä että tuo näyttää selvinneen. Sinuna olisin kuitenkin ottanut tuon infon siirron mahdollisuuden kirjallisena eli vaikkapa vastauksena sähköpostiin. Ettei olisi sitten sana sanaa vastaan ja karenssia paukkuisi. Toisaalta ymmärsin että ottaisit karenssin jos siirto ei onnistuisi eli ei kai tuolla nyt niin väliä ole.

    Ajattele jos työhaastattelu ja info olisi ollut samaan aikaan. Ehkä ei olisi joustettu silloinkaan.

    Toivottavasti saat töitä. Ja jos saat niin luultavasti sinut lasketaan niiden joukkoon jotka ovat työllistyneet kuntakokeilun ansiosta. On tämä varsinainen ihmemaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain vahvistuksen infoajan siirrosta sähköpostiini. Olisin todellakin ottanut karenssin tai todennäköisemmin katkaissut työnhakuni siksi aikaa kun Tampereen työllisyyskokeilu on vielä voimassa (eli vuoden loppuun asti).

      Toivon todellakin työllistyväni ja pääseväni tästä omituisesta ja jatkuvasti pahenevasta työttömien kiusaamisesta eroon!

      Todellakin, heti joutuessani kuntakokeilun piiriin sain kutsun työhaastatteluun! Kyllä on tehokasta toimintaa. :-) Vieläpä ennen ensimmäistäkään tapaamista omavalmentajan kanssa.

      Poista
  2. Taitaa tämä poliisikoulun pääsykokeissa epäonnistunut herra olla unelma-ammatissaan päästessään ihmisiä kyykyttämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tunne tapausta, mutta hälytyskellot soivat päässäni heti silloin, kun joku väittää ettei sähköposti olisi muka mennyt perille. Tämä henkilö ei tosiaan ollut "terävin muumi kanootissa" .

      Poista
  3. Tampereen työvoimatoimistossa asioineena ennustan, että asiat eivät mene sovitusti. Ellei infoa ole peruttu myös "tehtävälistaltasi" tai siirretty sen päivämäärää. Saattaa olla ettei myöhemmin lupauksen antanutta työntekijää löydy tai sitten saat jonkun muun "aktiviisuudenosoitus"-ajan juuri matkan ajalle.

    Itse olisin varmaan tuossa tilanteessa käynyt juuri ennen matkan alkamista katkaisemassa työnhaun ja laittanut sen uudelleen voimaan heti matkan jälkeen tai siten ettei mitään käyntejä voida toteuttaa matkan aikana. Tokihan tuossa menettää päivärahat matkapäivältä ja omavastuupäiviltä, jos ne tulee uuden työnhakuilmoituksen alkuun. Tällä kuitenkin varmistaisi ettei saa karenssipäiviä.

    Kannattaa pyytää vastaus suullisesti ja pitää mielessä, että edes kirjallisesti annettu vastaus/lupaus/päätös ei sido TE-toimiston työntekijöitä tai suojaa työtöntä rangaistukselta.

    Hyvää matkaa joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  4. Asia on nyt tällä tietoa kunnossa eikä mitään seuraamuksia tullut. Minun ei tarvinnut alkaa kikkailemaan työnhaun katkaisulla.

    Matka oli todellakin onnistunut ja rentouttava!

    VastaaPoista