torstai 19. huhtikuuta 2018

Orpo piru


Google-haut ”Petteri Orpo puhuu paskaa” ja ”Petteri Orpo on pihalla” tuottavat useita hakutuloksia - eikä mikään ihme. Poliitikon tehtävä ”tietenkin” on suoltaa valheita pokerinaamalla, ja tämä onnistuukin kyseiseltä henkilöltä oikein mallikkaasti. Kyllähän avoimia työpaikkoja tosiaan on kymmeniä tuhansia, työnantajat valittavat työvoimapulaa ja nyt vain pitää saada työttömät ja työpaikat kohtaamaan. Sillä ei ole niinkään väliä millaisia nämä avoimet työpaikat ovat eikä sillä minkälaisia nämä valittavat työnantajat ovat. Pääasia on, että saadaan näyttämään asiaa ymmärtämättömille siltä, että kaikki on hienosti. Valitettavasti näitä kritiikittömiä ja asioihin perehtymättömiä henkilöitä kansassa riittää enemmistöksi - ja samojen sumuttajien uudelleenäänestämiseen asti!

Suuri sumutus on siis käynnissä:
”Orvon mielestä tärkeintä on huolehtia siitä, että talouskasvu on kestävällä pohjalla.
– Suurin riski talouskasvulle on, että yritykset eivät saa osaavaa työvoimaa, Orpo sanoo.
Panostuksia kehysriihessä onkin luvassa kohtaanto-ongelmien ratkomiseen eli siihen, miten työttömät ja työpaikat kohtaavat. Haussa on täsmätoimia, joilla työttömät voisivat nostaa ammattitaitoaan niin, että heillä on mahdollisuus työllistyä. Myös työssäolijoilla on tarpeita lisäkoulutukseen.”


Tuon ns. kohtaanto-ongelmanne voisitte jo työntää sinne, mihin ei aurinko paista! Niin kauan kuin työnantajat odottavat valmista työvoimaa eivätkä ole halukkaita itse sitä kouluttamaan (esim. ottamalla uuden työntekijän oppimaan mestari-kisälli – periaatteella, kuten ennen tehtiin) tämä ongelma pysyy. Toisaalta en purematta niele sitä, että tämä ns. kohtaanto-ongelma olisi suurin syy ns. työvoimapulaan. Suurin syy siihen lienee edelleenkin palkanmaksuhaluttomuus.

Talouskasvusta jauhaminen on jo niin väsynyttä – eikö tässä maailmassa oikeasti olisi tärkeämpiä asioita, kuten luonnonsuojelu, lähimmäisistä huolehtiminen jne. Kaikki tuntuu nykyisessä uusliberalistisessa maailmassa olevan vain sijoittajia ja osakkeenomistajia varten, millään muullako ei ole mitään väliä?! Pelkästään sucktiivimallin puolesta äänestäminen kertoo jotain olennaista tästä ajasta ja siitä, että suurin osa poliitikoista (eikä ainoastaan P.O.) on täysin pihalla!

6 kommenttia:

  1. Tuon Orpon lausuman kanssa on aika phasti ristiriidassa heidän aikaansaamat koulutusleikkaukset... Mitenhän se kohtaanto-ongelma poistuu sillä, että lähiopetustunteja vähennetään ja nuori jätetään oppimaan omineen?

    Aika varmasti uskallan väittää, että omilleen jätetyistä nuorista 99% (ja 95% aikuisista) näkee tuon omaehtoisen opiskelun vapaana...

    VastaaPoista
  2. Tosiaan, unohdin ristiriitaiset puheet, jotka tulevat valehtelun ja ymmärtämättömyyden lisäksi - bonuksena.

    VastaaPoista
  3. Otsikkoosi ei varsinaisesti liity, mutta kirjoitan nyt kuitenkin.
    Työttömyysurani alkoi muutamaa kuukautta ennen kuin täytin 55. Nyt olen ollut TE-asiakkuudella 3 vuotta ja 8 kuukautta.
    Tänä aikana olen ollut pätkätöissä vuoden ja 3 kuukautta, näistä kertynyt seitsemän työsopimusta kahdelta työnantajalta. Olen tämän työttömyysurani aikana ehtinyt nauttia viidensadan päivän ansiosidonnaisen sekä runsaan viiden kuukauden ajalta peruspäivärahaa (jolle tippuminen tuntui niin epätodelliselta, että aloin kirjoittaa omia tuntemuksia wordiin ja tässä yhtenä päivänä luin sen läpi ja totesin, että tuollaista ei pysty kirjoittamaan, jollei ole todella syviä tunteita ja aitoa selviämisen tuskaa. Voisin jopa harkita sen julkistamista jossain yhteydessä, omasta mielestäni se kuvaa erittäin hyvin ihmisen sisintä, kun yrittämisestä huolimatta sinut ulkoistetaan ja sinua hyljeksitään. Mistä löytyy enemmän ihmisyyttä ja vähemmän kvartaalia?)
    Lähestyn upeaa kuuttakymppiä, jonka jälkeen voi alkaa jo oikeasti haaveksia lähestyvästä vanhuuseläkkeestä, joka vapauttaa tästä työttömyysurasta, aktiiviperkeleestä ja muusta piirileikistä, johon on santioiden uhalla osallistuttava.
    Joo, olihan niitä yksityisellä töissä ollessani yt-neuvotteluita paljonkin, ja kaksi kertaa niistä sain lapun kouraani. Viimeinen lappu oli se, joka niittasi tämän työttömyysuran.
    Joku valo tässä surkeudessa kuitenkin, nyt on ansiosidonnaiselle vaaditut viikot täytetty. Tosin jatkaisin työelämässä, kyllä se aina kotiolot voittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhat sanonnat, kuten:"Lopussa kiitos seisoo" ja "ahkeruudella kovankin onnen voittaa" eivät enää pidä paikkansa. Nykymeno maailmassa on sellaista, että ainostaan tuntemalla oikeat ihmiset, voit menestyä.

      Suosittelen ehdottomasti, että perustat oman blogin. Jos sillä ei muuta vaikutusta ole sinuun, niin ainakin me muut saamme siinä vertaistukea.

      Poista
    2. Myös minä suosittelen blogin perustamista, vaikka ei näillä mitään suurta suosiota välttämättä saavutakaan!

      Poista
    3. Kyllä työelämässä työpaikallisena jatkaminen olisi ollut minullekin mieleisempi vaihtoehto kuin tämä työpaikattomana kärvistely. Olen oikeasti yrittänyt vuosien varrella monenlaista päästäkseni takaisin työelämään, mutta sitä yrittämistä ei vain ole jostain syystä palkittu. Muistan kun vielä jaksoin olla oikeasti toiveikas, mutta nyt en odota oikeastaan enää mitään - köyhä tulevaisuus on edessä.

      Poista