keskiviikko 8. marraskuuta 2017

”Kaikki saavat työtä, jotka haluavat”

Kuulemani - otsikon mukainen - lausahdus loukkaa minua erittäin syvästi! Kaikki siis saavat työpaikan kun vain tarpeeksi haluavat?
 
Tässä tapauksessa on kyse nuorista ja viehätysvoimaisista ihmisistä, joihin työhaastattelija oli oikein ”ihastunut”. Minuun eivät todellakaan työhaastattelijat ihastu -eipä silti että haastatteluun asti edes pääsisin… Lisäksi viehätysvoimaa minussa on märän villasukan verran. Karismaattiset henkilöt tuntuvat myös saavan työhaastattelussa anteeksi mahdollisia puutteitaan viehätysvoimansa vuoksi. Meiltä muilta sen sijaan odotetaan täydellisyyttä, koska meillä ei ole sitä karismaa korvaamassa vikojamme. Näin. En selvästikään halua tarpeeksi työllistyä, koska en työpaikkaa nyt vain kerta kaikkiaan yhtään mistään saa?!

7 kommenttia:

  1. No ei pidä paikkaansa. Ei enää nykypäivänä ainakaan, tilannehan oli toinen joskus viime vuosituhannella, jolloin sai töitä melkeinpä vain marssimalla yrityksen ovesta sisään.

    Ei elämässä saa kaikkia asioita, vaikka niitä haluaisi kuinka paljon tahansa. Onnistujat sanovat, että kyllä saa. Mutta jokaista onnistujaa kohden on lukemattomia epäonnistuneita, jotka eivät saa haluamaansa, vaikka haluavat ja tekevät kaikkensa. He sitten kokevat epäonnistuneensa, miettivät että eivätkö he sitten halunneetkaan tarpeeksi.. mutta ei kyse ole siitä, vaikka onnistujien mielestä on. Haluamisen lisäksi pitää olla verkostoja, oikeanlaista osaamista, röyhkeyttä ja muita hienoja asioita, mutta ennen kaikkea pitää olla onnea. Elämä vaan ei ole reilua, eikä kaikki mene niin kuin itse ajattelisi oikein olevan. Vaikka kuinka haluaisi.

    VastaaPoista
  2. Hyvin pohdittu, olen aivan samaa mieltä asiasta.

    VastaaPoista
  3. Niin totta. Onnistuneilla on usein tarve syyllistää epäonnistujia. ”No mikset onnistuisi saamaan töitä kun minäkin sain, haet vain tarpeeksi!”. Kun on hakenut vuosikaudet, joskus tulee stoppi, sitä ei vain pysty enää lähettämään hakemuksia eetteriin.

    Olen joskus miettinyt, onko kyse jonkinlaisesta tarpeesta kieltää tosiasiat, uskoa omaan voittamattomuuteensa, jotta pelko siitä ei pääse lähelle että voisiko itsellekin käydä huonosti? Onko helpompi luokitella ihmiset onnistujiin ja epäonnistujien, jotta voi uskoa asioiden olevan yksin omissa käsissä? kuka tietää,


    VastaaPoista
  4. Ehkä näiden onnistujien on jatkuvasti käytettävä energiaa itsensä psyykkaamiseen ja kuplan rakentamiseen, jottei pääse tulemaan tilannetta, jossa totuus, jota pakenevat puhkaisisikin tuon harhakuplan...

    En kaikkea allekirjoita, mutta mielestäni oivia ajatuksia siitä, miten taloutemme rakentuu puhtaasti sille, että toisten menestys on mahdollista vain toisia sortamalla:

    http://jannekejo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243939-lansimainen-vapaus-tarkoittaa-rahanvaltaa

    VastaaPoista
  5. Kyllä tuossa saattaa olla jonkinlaista tosiasioiden kieltämistä taustalla. Koska onnistuja onnistuu saamaan töitä, niin me muutkin silloin voimme heidän mielestään työllistyä. Se nyt ei vain mene ihan niin. Epäonnistuja epäonnistuu edelleen, vaikka onnistujat kuinka työllistyisivät... Onnistujakin saattaa jonain päivänä muuttua epäonnistujaksi, mitä en toki heille toivo, koska ikuisen epäonnistujan asemassa on hyvin ikävä olla.

    VastaaPoista
  6. Ei, kaikki halukkaat eivät todellakaan saa työtä.

    Tilanne näyttää lohduttomalta. Työttömiä on ainakin 400 tuhatta ja avoimia työpaikkoja on todella vähän.

    Niistä vähistä työpaikoista tapellaan verisesti.

    VastaaPoista
  7. Onhan se kuitenkin hienoa, että ne kaikkein "ihastuttavimmat" saavat töitä -
    en ole katkera, mutta kuitenkin...

    VastaaPoista