maanantai 21. elokuuta 2017

Työpaikaton kävi marjametsässä

Nyt saavat jokavuotisen neronleimauksen ”Mikseivät työttömät poimi marjoja?” keksijät olla tyytyväisiä; ainakin yksi työpaikaton on käynyt poimimassa mustikoita.
Tosin marjojen poiminta ei ole minkäänlainen ratkaisu työttömyysongelmaan eikä sillä ansaitsisi koko vuoden elantoansa, vaikka poimisikin marjoja myytäväksi. Lisäksi työpaikattomilla ei ole minkäänlaista velvollisuutta mennä metsään poimimaan marjoja, kuten ei ole näillä ”viisailla” työpaikanhaltijoillakaan ole. Jos työtön poimii marjoja, hän todennäköisesti poimii niitä omaan käyttöönsä.


Tuleeko näiden neropattien mieleen edes se seikka, että työpaikattomat eivät ole yhtenäistä massaa, jossa kaikki ovat samanlaisia elämäntilanteeltaan, työhistorialtaan, työttömyyden kestoltaan, koulutukseltaan, iältään, asuinpaikaltaan jne. Toiset poimivat marjoja ja toiset eivät, so what? Lisää ja parempia neronleimauksia työttömyysongelman ratkaisemiseksi, kiitos!

3 kommenttia:

  1. Itsekin kokeilin vuosi sitten ja saldona oli neljä litraa mustikoita neljässä tunnissa kahdelta ihmiseltä...Oli pensaikot kaluttu sen verran puhtaaksi, että tuntui ajan haaskaukselta koko touhu, varsinkin suhteutettuna siihen, että nuo litrat riittivät koko talveksi...

    VastaaPoista
  2. Kyllä käyn marjassa olinpa työtön tai töissä mutta ei se mitään helppoa puuhaa ole jos sillä meinaa ansaita. Marjanpoiminnan kun saisi automatisoitua niin hyvä olisi.

    VastaaPoista
  3. Oikeasti marjanpoiminnalla ansaitseminen on tosiaan hyvin haasteellista.
    Marjanpoimintaa ei kuitenkaan tarvitse automatisoida, koska automatisointia (ja siitä vouhkaamista) on jo muutenkin aivan liikaa!

    VastaaPoista