keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Työhaastattelu!


Kävin viime viikolla haastattelussa eräässä vuokratyöfirmassa. Enpä ollut yli vuoteen päässyt haastatteluun edes mahdolliselle vuokratyönantajalle, joten siinä mielessä tämä oli edistystä.  Minulla oli aavistus siitä, mistä asiakasfirmasta on kysymys, ja aavistukseni osuikin oikeaan. Koska tämän alan työpaikat pyörivät samoissa yrityksissä ja tyypillisesti ko. yritys hakee usein vuokratyövoimaa, ei minun ollut vaikeaa laskea yhteen 1 + 1. Kyseessä on tietenkin jo aiemmin mainitsemani firma, jonne en ole koskaan (syystä tai toisesta?) kelvannut haastatteluun asti.  Vaan yllättäen nyt kelpasinkin! Taitaa olla todellinen työvoimapula  Olen kuvitellut, että  46-vuotiaan pitkäaikaistyöttömän työmarkkinahaluttavuus on pyöreä nolla.  Ehkäpä vuokratyön kautta on sitten matalampi kynnys päästä tuohon unelmahommaani? Olen kymmenen vuoden aikana useita kertoja tuloksetta hakenut sinne sekä lukuisiin sen asiakasfirmoihin (kyseessä on sellainen firman toiminto, joka usein ulkoistetaan).

En vielä tiedä, eteneekö tämä prosessi haastattelusta mihinkään, mutta kyseessä on silti jo melkoinen työ(ttömyys)voitto! Tämä on ollut ”työn” ja tuskan takana, eli työttömyyden ja varsinkin sen tuskan… Minun ei kannata kuitenkaan ”nuolaista ennen kuin tipahtaa” etten sitten joudu (taas kerran) nuolemaan haavojani! Voisiko tosiaan kaikkien näiden vuosien jälkeen tapahtua unelmatyöhöni työllistymisen suuri ihme?

P.S. Katselin LinkedInistä., millaisia henkilöitä ko. yrityksessä on töissä. Onhan siellä nuorten miesten lisäksi myös nuoria naisia (pitkätukkaista blondia ym.), jopa hyvin samankaltaisella koulutus- ja kokemustaustalla kuin itselläni on. (Keski-ikäisiä naisia siellä ei ilmeisesti kuitenkaan ole töissä?)  Vuokratyönantajan rekrytointikonsultti tosin kertoi, että heidän kauttaan tässä yrityksessä on ”monenikäisiä naisia ja miehiä”.

4 kommenttia:

 1. Upeaa! Pidän peukkuja, että saat paikan! :)

  VastaaPoista
 2. Upeata, haastattelu, se on jo puoli voittoa!
  Peukut on täälläkin pystyssä!

  VastaaPoista
 3. Hienoa! Toivon todellakin että saat töitä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kannustuksestanne!

  Mitään ei ole kuulunut haastattelun jälkeen. Mietinkin, onko niin, että mitä kauemmin kestää sitä epätodennäköisempää työllistyminen on?

  VastaaPoista