keskiviikko 18. tammikuuta 2017

CV:n viilauksesta

Tässä jälleen melkoisen hyödyttömiä neuvoja työnhakuun sekä kommenttejani niihin:
1. Älä jätä tyhjiä selittämättömiä aukkoja. Ne kannattaa täyttää. Se antaa signaalin, että hakija on ollut aktiivinen esimerkiksi työttömyysaikanaan.
2. Kaikkea yli kymmenen vuotta vanhaa työkokemusta ei kannata poistaa. (Suurin osa työkokemuksestani onkin tuolta ajalta.)
3. Räätälöi cv hakemasi paikan mukaan - kohdenna.
4. Asetu lukijan asemaan.
5. Kuva antaa kasvot.
6. Muista suosittelijat.
(Suosittelijat minulla on, mutta eipä siitä tiedosta ole kukaan kiinnostunut…)
7. Älä unohda yhteystietoja.
(Yhteystietoni ovat heti CV:n alussa.)
8. Tarkista oikeinkirjoitus.  
(Osaan kyllä oikeinkirjoituksen!)
9. Huomioi työpaikkailmoituksen kieli.   
(Tiedän, että hakemus tehdään englanniksi, jos työpaikkailmoituksen kieli on English.)

Koen ettei CV:ni hiomisesta (ulkoasultaan) ”täydelliseksi” ole minulle mitään apua, koska työpaikan saamiseni ei ole siitä kiinni, vaan:

1. CV:n sisällöstä (paljon ”selittämättömiä” isoja aukkoja, liian vähän tai ns. vanhentunutta kokemusta tai kokemusta ”väärältä” alalta jne.)

2. Siitä, luetaanko CV ylipäätään

3. Onko edes mitään paikkaa, jonne CV:ni lähettäisin

Sisällöltään omaani kiinnostavampia ansioluetteloita riittää luettavaksi, ja kun hakijoita on satoja, ei taatusti kaikkien hakijoiden papereita edes lueta! Vielä kun ei ole sellaisia työpaikkoja tarjolla, jonne voisin työhakemukseni lähettää…

3 kommenttia:

  1. Niitä tyhjiä ”selittämättömiä” aukkoja tällaisen massatyöttömyyden aikana on ihan varmasti jokaisella työttömällä työnhakijalla ja pätkätyöläisellä. Itse olen näihin kohtiin kirjoittanut rehellisesti, että olen ollut työnhakijana. Työnantajat siltikin vierastavat näitä työttömyyskausia ja vaativat katkeamatonta työhistoriaa. Työkokemuksen puutteen rinnalla hakijan työttömyys on yhtä korkea este työllistymiselle. Siihen kun lisää vielä ikää jotain 40+, niin palkallisen työn saaminen muuttuu lähes mahdottomaksi. Kaikkea muuta palkatonta ”aktivointia” kyllä on tarjolla ja ilmeisesti sitä tullaan vain lisäämään, kun näitä uutisia lukee:

    http://yle.fi/uutiset/3-9408489

    ”Lintilän mukaan tällä hetkellä ei näytä siltä, että lisäleikkauksia tarvittaisiin, mutta hallitus katsoo tilannetta puolivälitarkastelussaan kuntavaalien jälkeen.

    Hän korosti, että toimia työllisyyden parantamiseksi tarvitaan lisää, jotta hallitus voisi saavuttaa tavoittelemansa 72 prosentin työllisyysasteen. Lintilän mukaan eri sektoreilla tehdään "voimakkaita toimia", jotka tähtäävät siihen, että hallitus pääsisi "ainakin hyvin lähelle tavoitetta". Lintilän mukaan keinot selviävät hallituksen puoliväliriihessä, eikä hän kertonut toimista vielä tarkemmin.”

    Eli todennäköisesti kuntavaalien jälkeen työttömille keppi heiluu lisää ja työttömiä tullaan yhä enemmän pakottamaan palkattomaan työhön, jotta rumia työttömyyslukuja saadaan siloteltua. Oikeita palkkatyöpaikkoja nämä toimet eivät kuitenkaan tule synnyttämään lisää.

    VastaaPoista
  2. No laitoitko hakemuksen Uudenkaupungin autotehtaalle ? Tuttavani sai juuri myönteisen päätöksen ja aloittaa menetelmäsuunnittelijana ensi kuun alussa. Työmatka yhteen suuntaan 120 km, mutta ei tule ainakaan
    vapaa-ajan ongelmia :)

    VastaaPoista
  3. En hakenut Uudenkaupungin autotehtaalle töihin. Katselin kyllä hakuilmoituksia, ja totesin että osaamisvaatimukset eivät täyty kohdallani. Vaikka ko. työpaikoista vouhkattiin Suomen työllisyyden pelastajina, ei niihinkään ilman tiettyjen kriteerien täyttämistä pääse. Esim. menetelmäsuunnittelijaksi ei oma osaamiseni riittäisi.
    Minun tapauksessani 170 km (ja myös 120 km) työmatka olisi
    ehdottomasti liikaa.

    Onnittelut tuttavallesi työpaikan saamisesta!

    VastaaPoista