maanantai 8. kesäkuuta 2015

Palkkatukityöstä

Työssäoppimisjakso ja koulutuksemme on nyt päättynyt. Ryhmämme kuudestatoista henkilöstä työllistyi kuusi määräaikaisuuksiin ja kesätöihin. Tulos ei siis ollut päätähuimaava… No, onhan määräaikaisuuksista ainakin teoriassa mahdollista saada jatkoa. Minulle on todennäköisesti luvassa palkkatukityötä kesän jälkeen tai loppukesästä. Mainittuani tästä eräälle ryhmämme jäsenelle, hän totesi, ettei hän ainakaan palkkatukityötä halua. Täytyy sanoa, etten minäkään sitä erityisesti ”halua”, mutta jos ja kun palkkatukityö on ainoa mahdollisuuteni työllistyä edes vähäksi aikaa, minulla ei ole varaa nirsoilla. Palkkaa minä haluan saada ja yksi kuukausi palkkatukityötä mennyttä työttömyysvuotta kohti (kuusi kk/ 6 v) on toki laiha lohtu, mutta parempi kuin ei yhtään mitään. Tähän asti en ole ollut lähelläkään työllistymistä – edes palkkatukityöhön. Tähänkin vaadittiin ensin pääsy typo-koulutukseen ja sen jälkeen sopiva työssäoppimispaikka, jossa osaamistani tarvitaan ja arvostetaan.


5 kommenttia:

 1. Onnea palkkatukipaikasta! Pääsitkö siis sinne missä olit nyt työssäoppimassa? Saako kysyä onko se kaupungin vai yksityisen? Luin jostain, että Tampereella alkaa olla syksyllä palkkatukimäärärahat käytetty, eli on todellakin lottovoitto saada edes se, niin kummallista kuin se onkin.

  VastaaPoista
 2. Palkkatukipaikka olisi työssäoppimispaikassani Tampereen kaupungilla, mutta voihan se vielä kaatua tuohon määrärahojen puutteeseen, koska mitään ei ole virallisesti lyöty lukkoon...

  VastaaPoista
 3. No toivottavasti ei kaadu, kun olet noin pitkälle päässyt! Kysyin joskus noita kaupungin pt paikkoja, mut ei kuulemma ole. Mut ehkä se on muuttunut siitä vähän, kun kaupunki joutuu maksamaan niitä sakkomaksuja valtiolle tms. Harmi vaan et noi määrärahat sitten loppuu.

  Haluaisin "aktivoida" itseni jonnekin, mutta eipä edes työkokeiluunkaan niin vaan mennä, kun on jo koulutusta, eikä suunnitelmissa vaihtaa täysin alaa. Hallitus voisi lisätä työllistämismäärärahoja eikä hokea, että kannustinloukut on purettava. Paras kannustin olisi palkka.

  VastaaPoista
 4. Niin olen itse ylpeyden niellyt jo vuosia sitten ja innolla läksin palkkatukipaikkaan töihin ja hyvää palautetta olen saanut. Kuulemma aikaisemmat henkilöt tuossa tehtävässä ovat olleet aika hmm. persoonia, joille ei työntekeminen ole maistunut. Henkisesti olen valmistautunut siihen, että olen vain tähdenlento Turun kaupungilla. En usko korulauseita jatkosta, ennenkuin on nimi paperissa. Sen verran monta petettyä lupausta on tässä vuosien varrella läpikäynyt.

  Pidän sormet ja varpaat ristissä, että aallonpohjalta alkaisi viimein nousu.

  VastaaPoista
 5. Nähtäväksi jää, olenko (tuki)työllistymässä vai en. Ainakin olen lähempänä
  työllistymistä kuin kuuteen vuoteen...

  VastaaPoista