perjantai 12. kesäkuuta 2015

CV-netin päivitys


”Tervetuloa työ- ja elinkeinotoimiston CV-nettiin.
Palvelussa on tällä hetkellä 46696 kpl esittelyitä(!)”

Päivitin esittelyni CV-nettiin. Tuosta 47 000 esittelyn joukosta onkin ”varsin” helppo erottautua. Näemmä CV:n esilläoloaika on kaksinkertaistettu kahdesta neljään kuukauteen. Yhteydenottoja odotellessa – viimeksi esittelyäni tosin katsottiin tasan 0 kertaa!

Ammattinimikkeet muuten olisi syytä kiireesti päivittää tuonne sivustolle. Omiin aloihini sopivia ei sieltä löydy oikeastaan ollenkaan; vieläkö on esim. ATK-kirjoittajia? Lyhenne ATK on jäänne jostain 1970/-80 –luvuilta, koska nykyään puhutaan IT:stä ja tietotekniikasta. En myöskään ole kemian insinööri, mutta muuta koulutustani kuvaavaa ei TE-palveluiden listalta löydy. Useimmat ajankohtaiset ja nykyaikaiset ammattinimikkeet puuttuvat ajastaan jälkeenjääneestä nimikkeistöstä kokonaan! 13 kommenttia:

 1. Jokaisesta ei ole rokkitähdeksi tai ammattilaisurheilijaksi. Samoin jokaisesta ei ole huippumenestyjäksi työelämässä. On huonoja muusikkoja ja huonoja "kisaturisti" urheilijoita. On myös huonoja työntekijöitä ja TYÖNHAKIJOITA.

  Voit joko katsoa peiliin ja alkaa menestymään tai sitten olla huono työnhakija niinkuin tähänkin asti.

  VastaaPoista
 2. Kiitos erittäin paljon ystävällisestä kommentistasi,
  olet suorastaan upea ihminen!

  VastaaPoista
 3. Olisipa vänkää, jos tällaiset anonyyminä huutelevat antaisivat ihan oikeita neuvoja, miten sitten tullaan huippumenestyjäksi työelämässä. Eipä taida olla tietotaitoa, muuten vaan ilkutaan ja heitellään muka nokkelia elämänviisauksia. Ja viisaus tietenkin hankittu siellä ''elämän koulussa''. Tällaisille huutelijoille on olemassa nimitys. Se alkaa koolla ja päättyy äähän. Rimmaa paukapään kanssa.

  Miksi ihmeessä kaikista pitäisi tulla huippumenestyjiä? Sellainenhan on täyttä utopiaa. Jalkapallojoukkueessakin on aina ne tähtihyökkääjät, mutta eivät he mitään maaleja tekisi ilman keskikentän ahertajia tai puolustajia. Työllisyystilanne on tällä hetkellä niin surkea, että monelle työttömälle riittäisi ihan tavallinen työ, josta maksettaisiin vaatimatontakin palkkaa. Mutta minkäs teet, jos ei kelpaa työnantajalle? Nyt on vara kuoria kermat päältä eli hakijan täytyy olla nuori (muttei liian nuori), kokenut (muttei liian kokenut), töissä tai opiskelija (työtön ei kelpaa, sillä sehän on masentunut, syrjäytynyt ja alkoholisti). Työvoimakoulutuksen oppien mukaan sekin auttaa, jos harrastaa hirvenmetsästystä. Jestas sentään. Saisitte työssäkäyvät hattua nostaa niille työttömille, jotka näinä hulluina aikoina sinnikkäästi hakevat töitä.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä Osattoman kanssa. Jotenkin kilahtaa minullakin korvaan joka kerta, kun sanotaan, että pitäisi katsoa peiliin ja ALKAA menestymään ja TULLA huipuksi. Miten? Olen joskus miettinyt, että kyllä minustakin rupsahtaneesta naisesta joku sinnikäs lääkäri jonkunlaisen miehen tekee, mutta nuorta ei sitten millään... menestyjästä ja huipusta puhumattakaan.

  VastaaPoista
 5. Hirvenmetsästystä, ei jumalauta!

  Absurdimmaksi käy päivä päivältä tämä touhu.

  VastaaPoista
 6. Hei haloo, hirvenmetsästys on ihan tosi juttu. Minulta jäi dokumentoidusti työpaikka saamatta, koska en harrastanut metsästystä. Tämä oli kriittinen valintaperuste valtion instanssissa, missä kukaan ei ammatikseen ammu eläimiä.

  Työnhaku on tätä nykyä niin absurdia, etten jaksa ottaa sitä enää edes vakavasti.

  Toisinaan haastatteluissa ilmenee ettei hakemaani työpaikkaa ole olemassa, useasti haastatellaan vain ideoiden keräämiseksi hakijoilta ja yhdenkin kerran työpaikka meni sivu suuhun, koska en osannut yhtä aikaa koodata, valokuvata ja puhua sujuvasti venäjää.

  Vaikka työttömyys on vakava asia yksilölle ja kansakunnalle, kaikkien työttömyysvuosieni jälkeen... en jaksa enää välittää. En eritoten, enkä ainakaan TE-palveluista.

  VastaaPoista
 7. Itse pidän koko CV-nettiä ihan höpöhöpö-juttuna! Miksi työantajat lukisivat noita ilmoituksia, kun työttömiä on muutenkin niin paljon, että esim. alueeni Ikean 10h/vk myyjän paikkaan (ei kesätyö) haki monta sataa ihmistä ja tämän tiedon antoi työnhaku koulutuksen ohjaaja. Eli eiköhän ilmoitettuihin työpaikkoihin tule hakemuksia ilman etsimistä.

  Ja minusta on lähinnä surullista, miten te-keskus hehkuttaa esittelyjen määrää! Hehän ilmeisesti pakottavat kaikki työttömät tekemään ko. esittelyn, joten lähinnähän tuo on vain lista työttömistä ihmisistä. Enkä ole kuullut, että kukaan olisi koskaan saanut töitä esittelynsä kautta. Itse en haluaisi laittaa tietoja kyseiseen palveluun, vaikka työllistyä haluankin ja töitä haen koko aika aktiivisesti. Tosin eipä tuota omaakaan ilmoitustani ole kertaakaan katsottu puolen vuoden aikana :D

  VastaaPoista
 8. Oma CV mennyt nettiin jo vuonna 2003 ja sen jälkeen sitä katsottu neljä kertaa eli kerran kolmessa vuodessa...

  Ensimmäinen kommentoija taas osoitti kuinka välkky on. Pitäisiköhän minunkin katsoa peiliin ja ryhtyä menestymään? Toisaalta tämän maan johtajat ovat jo julkisesti sanoneet minun tehneen kaiken oikein, joten miksi siitä huolimatta en ole menestynyt?

  Työnhaku on kyllä sellainen sirkus nykyään, ettei monellakaan sinne ole asiaa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille muille kommentoijille, jotka oikeasti ymmärrätte työttömänä olemista!

  VastaaPoista
 10. Hyvä kun kirjoiteit tuosta te-toimiston "ammattilistasta", sieltä ei tosiaan löytynyt monia nykyään olemassa olevia ammatteja, mutta tiedättekö mitä sieltä löytyi? Kengänkiillottaja. Ihan oikeasti. Selasin listaa kerran löytääkseni jonkin vaihtoehdon, minkä voin laittaa sinne ja tuo tuli vastaan.

  VastaaPoista
 11. Hyvä blogi! Itellä vasta puoltoista vuotta työttömyyttä takana, eli aika noviisi vielä, mutta eiköhän tämä tästä! Te-toimiston hyödyllisyydestä jo ainakin mukavasti kokemusta. Kauan eläköön Suomen sosialistinen tasavalta!

  VastaaPoista
 12. Niin totta joka sana! Varsinkin, jos olet jo parhaimmat päiväsi nähnyt eli yli kolmevitonen.

  Pellesirkuksen piiri rekrytoinnissa senkun vaan pyörii ja suuri raha siinä sivussa ihan hissukseen. Huh heijaa! Kiva, kun joillakin on edes töitä.

  Se on jo kuultu niin monesti, että tässä maassa työtä tekevät ovat työta antaville ihan liian kalliita. Liian kalliit ulos ja halvempia sisään tai sitten ulkoistetaan koko hela hoito. Nättiä, mutta kannattavaa osakkeiden omistajille.

  Rahahan se on, joka puhuu. Kaikessa.

  Kuka on menestyjä? Ryhdy yrittäjäksi eikö niin? Sitä sontaahan meille suolletaan kaiken aikaa. Kuka rahoittaa, jos työtön on rutiköyhä? Oma vika, jos olet. Näinpä näin. Kierre on valmis.

  Kierteen silmässä edelleen venkoileva työtön veronmaksaja.

  VastaaPoista
 13. Pellesirkus on kyllä osuva nimitys rekrytointikuvioille.

  Te-toimiston ammattilistaa päivittämään voisi työllistää jonkun vaikka palkkatuella... Kiire ainakin olisi saattaa se ajantasalle!

  VastaaPoista