torstai 26. helmikuuta 2015

Motivaatio hukassa

Miten ihmeessä jaksan vielä 3 kk palkatonta "työssäoppimista"? Motivaationi ei ole koskaan aiemmilla työssäoppimisjaksoilla ollut näin alhaalla... Ehkä olen niissä vielä jaksanut ylläpitää toivoa työllistymisestä? Itse asiassa vuonna 2006 työllistyinkin kesken ns. työssäoppimisjakson, mutta en laske sitä typon ansioksi, koska en silloinkaan työllistynyt työssäoppimispaikkaani.

Teoriaosuus työvoimakoulutuksessamme oli oikein kivaa ja tervetullutta vaihtelua, mutta nyt palkaton työnteko (kutsuttiin sitä sitten millä nimellä tahansa) tekee todella tiukkaa! "Ihan kiva", kun minulla teetetään ilmaiseksi hommia, joista jouduttaisiin muuten maksamaan. Että osaa tuntua turhalta, varsinkin näin hiihtoloman aikaan! Eilen aamulla, kun olisin saanut nukkua edes seitsemään asti, tuli auraaja koneineen seinän taakse sohjoa siirtelemään kuuden aikaan enkä saanut siinä metelissä nukuttua puoleen tuntiin.

Olen edelleen epätoivoisesti etsimässä alaa, jossa ei olisi ikäsyrjintää. Enpä tiedä, löydänkö sellaista nytkään? Sen vuoksi kuitenkin täällä 18%:n työttömyysasteen "vetovoimaisessa" (päättäjien mielestä) Tampereen kaupungissa ilmaistyöskentelen kaupungin eräässä organisaatiossa, koska ei muutakaan minulle ole tarjolla. Näen jopa kaupungin sisäisessä haussa olevat työpaikat, jotka ovat paljon kiinnostavampia kuin ulkoisessa haussa olevat, mutta en voi niitä hakea, koska en ole kaupungin palkkalistoilla!

5 kommenttia:

 1. Näyttää myös siltä, että palkatta tehtävä työ on paisumassa kannattavaksi liiketoiminnaksi ympäri Suomen. Esimerkiksi eräs uusi vantaalainen pesulapalveluyritys ilmoitti lehdessä toiminnan aloittamisesta ns. työllistämistoimena. Yritys kyllä työllistää, mutta palkkaa työntekijät eivät saa, työ teetetään kuntoutettavana työtoimintana ja työkokeiluna. Henkilö siis tekee työtä yritykselle ja saa siitä työmarkkinatuen ja yhdeksän euroa per päivä sekä päivittäisen kulukorvauksen. Toiminnan voitto jää yrittäjän taskuun.

  https://www.suomenuutiset.fi/tolppanen-kuntouttavan-tyotoiminnan-vaarinkaytokset-saatava-kuriin/

  VastaaPoista
 2. Ei tarvitse ihmetellä, miksei homma maistu. Alitajuisesti sen tietää jotenkin, ettei noilla ilmaistöillä tai millä nimellä niitä halutaankaan kutsua, ole käytännön vaikutus työllistymisen edistämiseen

  VastaaPoista
 3. En voi sanoa olevani "töissä" edes nälkäpalkalla, vaan olen siellä nälkäpalkatta!

  VastaaPoista
 4. Tuollainen liiketoiminta on kyllä tosi härskiä hyväksikäyttöä. Ja firma rikastuu. Hyi hiivatti.

  VastaaPoista
 5. Olen siis Tampereen kaupungilla työssäoppimassa, enkä missään yrityksessä. Kunnat, kaupungit, valtio ja erilaiset järjestöthän ovat tunnettuja palkattoman työvoiman käytöstään. No, eipä työpanokseni tuolla kovin arvokas lienekään... On kuitenkin helppoa tehdä sellainen havainto,
  että pienissä (halvoissa) asioissa säästetään ja isoissa (kalliissa) asioissa törsätään!

  VastaaPoista